Prognoza meteo 20 septembrie 2022. Vreme deosebit de rece pentru această perioadă şi ploi pe arii extinse

Valorile termice vor fi mai scãzute decât cele normale pentru aceastã perioadã cu precãdere în vest, centru şi nord unde vremea se va menţine deosebit de rece, iar în sud şi sud-est va fi rãcoroasã. În regiunile intracarpatice şi în zonele montane cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse.

19 sept. 2022, 18:38
Prognoza meteo 20 septembrie 2022. Vreme deosebit de rece pentru această perioadă şi ploi pe arii extinse

Prognoza meteo 20 septembrie 2022. La noapte, în ţară cerul va fi mai mult noros în nordul şi centrul ţãrii, iar în rest înnorãrile vor fi temporare. Va ploua în Maramureş, Transilvania, Moldova şi nordul Crişanei, iar trecãtor şi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.

În zona de munte cantitãţile de apã vor depãşi izolat 10…15 l/mp, iar la altitudini în general de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi pe arii restrânse în sudul şi centrul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 12 grade, cu cele mai scãzute valori în dealurile subcarpatice din sud.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar mai ales în prima parte a nopţii vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 9…10 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 7 grade.

Prognoza meteo 20 septembrie 2022

În ţară, valorile termice vor fi mai scãzute decât cele normale pentru aceastã perioadã cu precãdere în vest, centru şi nord unde vremea se va menţine deosebit de rece, iar în sud şi sud-est va fi rãcoroasã. În regiunile intracarpatice şi în zonele montane cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi pe arii restrânse, în Moldova şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei.

Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar în zonele de munte, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formã de mazariche, lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor atinge 60…80 km/h, iar local şi în sud-vestul şi sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile intrmontane şi în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiţii de brumã. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi rãcoroasã, cu valori termice uşor mai scãzute faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Citeste si Prognoza meteo pe două săptămâni: Răcire severă a vremii, temperaturi de îngheț și chiar ninsori la final de septembrie

Prognoza meteo 21 septembrie 2022

În ţară, vremea va fi rece pentru aceastã datã în toate regiunile, chiar deosebit de rece în vest, sud-vest, centru şi nord, precum şi în zonele montane şi submontane. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de nord a teritoriului unde local şi temporar va ploua. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorãri mai ales dupã-amiaza şi seara, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

Ploile vor avea şi caracter de aversã, trecãtor mai ales în sud vor fi posibile şi descãrcãri electrice, iar în zonele de munte îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formã de mãzãriche, lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, în nord-est şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, posibil cu valori uşor mai scãzute în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiţii de brumã. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi rece pentru ultima decadã a lunii septembrie, astfel cã temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade mai scãzutã în zona periurbanã pânã spre 5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a zilei, când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo 22 septembrie 2022

În ţară, vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie în aproape toatã ţara. În regiunile din vest, centru şi nord şi în zonele montane şi submontane, înnorãrile vor fi persistente şi va ploua pe arii relativ extinse (local moderat cantitativ); la altitudini de peste 1600 m, vor fi şi ninsori sau lapoviţã. În sud şi sud-est, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe spaţii mici.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral şi în extremitatea de sud-vest, cu precãdere în masivele montane ale zonei. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în depresiuni şi 20 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã din an, cu o maximã a temperaturii aerului de 18…19 grade şi o minimã de 7…9 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe, trecãtoare. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Citeste si Ninsori puternice la munte, copaci doborâţi de vânt la Bucureşti. Temperaturile au scăzut dramatic VIDEO

Prognoza meteo 23 septembrie 2022

În ţară, valorile termice se vor menţine mult mai scãzute decât ar fi normal în aceastã perioadã din an. Cerul va avea înnorãri tempoare şi, cu precãdere ziua, va ploua slab pe arii extinse în zonele montane şi pe alocuri în restul teritoriului; la peste 1600 m altitudine, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-est şi în extremitatea sud-vesticã şi izolat pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în continuare mult mai scãzute decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri în special în cursul zilei când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimã va fi de 5…8 grade.

Prognoza meteo 24, 25, 26 septembrie 2022

În ţară, în primele douã zile, valorile termice vor fi în creştere în toate regiunile, apropiindu-se de cele specifice perioadei şi doar izolat vor fi posibile ploi slabe. În ultima zi, încãlzirea vremii va continua în jumãtatea sud-esticã a ţãrii, dar în cea de nord-vest temperaturile vor scãdea şi aria ploilor va fi în extindere.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi de la o zi la alta, iar probabilitatea de ploaie va fi foarte redusã.