Prognoza meteo 20 septembrie. Temperaturi de peste 30 de grade în mare parte din țară. Unde va ploua

Vremea se încîlzește în toată țara. Meteorologii anunță din nou temperaturi de vară spre finalul lunii septembrie.

19 sept. 2023, 14:51
Prognoza meteo 20 septembrie. Temperaturi de peste 30 de grade în mare parte din țară. Unde va ploua

Prognoza meteo 20 septembrie. La noapte cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, iar în prima parte a intervalului și descărcări electrice, în Maramureș, local la munte, în Transilvania, Moldova, pe arii mai restrânse în Banat, Crișana și izolat posibil în Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în nord-vestul și nord-estul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 9 și 18 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă, ușor peste cea specifică datei, va fi de 13…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 11 grade.

Citește și: Temperaturi de vară cu maxime de până la 30 de grade, dar și ploi. Prognoza meteo 18 septembrie – 1 octombrie

 

Prognoza meteo 20 septembrie MIERCURI

Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor și va deveni caldă pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 8 și 18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, local în Maramureș, în zonele montane și submontane, în nordul Moldovei și izolat în celelalte regiuni. Pe suprafețe mici vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

București. Vremea va fi frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade.

Citește și: Un nou vortex polar se formează în stratosferă. Avertismentul climatologilor pentru iarna 2023-2024. Când va cădea prima zăpadă

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare după-amiaza și noaptea, în Oltenia, local în zona montană și submontană, în Banat și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 7 grade. Pe arii restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

București. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, chiar local călduroasă în Câmpia de Vest și în Câmpia Română; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, iar înnorări, averse și descărcări electrice, se vor semnala pe arii restrânse după-amiaza, cu o probabilitate mai mare la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest, nord-est și pe crestele montane. Pe areale restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

București. Vremea va fi în general frumoasă și va deveni călduroasă în orele amiezii, cu o maximă termică ce se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Cerul va fi variabil, probabilitatea de ploaie scăzută, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu probabilitate pentru înnorări, averse și descărcări electrice după-amiaza la munte, iar seara și noaptea în extremitatea de vest și nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, posibil ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Pe suprafețe mici, dimineața și noaptea se va forma ceață.

București. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 32…33 de grade și o minimă de 16…17 grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat.