Prognoza meteo 21 aprilie. Vremea se încălzeşte în toată ţara în Joia Mare. Unde va mai ploua

Vremea intră într-un proces de încălzire, în special în sudul și în vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade în Joia Mare. Şi în Bucureşti avem parte de vreme bună, cu maxime de până la 18 grade.

20 apr. 2022, 16:32
Prognoza meteo 21 aprilie. Vremea se încălzeşte în toată ţara în Joia Mare. Unde va mai ploua

Prognoza meteo 21 aprilie. La noapte, cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii restrânse în sud-est și nord-est și izolat în rest. Cu o probabilitate mai mare în Dobrogea, cantitățile de apă pot depăși pe spații mici 10…15 l/mp. La munte, pe alocuri va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârșitul nopții și în Crișana. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 grade în depresiuni și 6 grade pe litoral. Pe spații mici se va forma brumă.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă, iar minima va fi de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 21 aprilie JOI
Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, cu precădere în sudul și în vestul țării, unde se vor apropia de normele caracteristice datei. Astfel, maximele se vor încadra între 9 și 18 grade, iar minimele între -2 și 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și mai ridicate în Banat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi, ziua, pe arii restrânse în est și nord-est, iar noaptea, local în vest și sud-vest și izolat în rest. La munte, pe alocuri, vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste, în special ale Carpaților Orientali, cu viteze de 60…70 km/h și trecător, cu viteze până la 40…50 km/h, în prima parte a intervalului în nord-vest, centru și sud-est, iar apoi în sudul Banatului. Izolat vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

BUCUREȘTI. Vremea se va încălzi, valorile termice diurne se vor apropia de normele specifice perioadei, dar dimineața și noaptea vor fi reci în continuare. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab pe parcursul nopții. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 2…5 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO MAI 2022. Seceta revine, vreme de grătare de 1 Mai

Prognoza meteo VINERI
Valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele din ziua anterioară, cu maxime ce se vor încadra, în general, între 12 și 19 grade. În jumătatea de vest a ţării, în a doua parte a zilei şi noaptea, înnorările se vor accentua treptat și pe arii extinse vor fi averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice; izolat vor fi cantităţi de apă însemnate şi condiţii de grindină. În estul, sud-estul și parțial în centrul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în cursul zilei și local va ploua în general slab. Temporar, vântul va avea intensificări în Banat şi local la munte şi în regiunile extracarpatice. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, se vor situa între 3 și 11 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări îndeosebi pe parcursul zilei, când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare de Paşte 2022. Ce ne aşteaptă de 1 Mai

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea se va încălzi ușor în majoritatea zonelor, dar va fi în general instabilă. În cursul zilei, temporar vor fi înnorări accentuate și pe arii relativ extinse averse, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în vestul şi centrul teritoriului, dar şi în regiunile estice, în special asociate manifestărilor de instabilitate atmosferică. Pe spaţii mici ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 21 de grade. Începând de seara, cerul se va degaja treptat în cea mai mare parte a ţării, doar izolat în nord și centru vor mai fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice de duminică dimineaţă vor fi cuprinse între 4 şi 10 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice, în ușoară creștere față de ziua precedentă, se vor menține apropiate de normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În cursul zilei, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, ploi izolate, vânt slab și moderat, iar valorile termice vor continua să crească, cu maxime ce se vor încadra între 15 și 25 de grade. Seara și noaptea, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane limitrofe, vor fi înnorări temporare și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, dar în celelalte zone cerul va fi variabil. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 11 grade.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor continua să crească ușor și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări trecătoare, dar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.