PROGNOZA METEO MAI 2022. Seceta revine, vreme de grătare de 1 Mai

Temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul acestei perioade, până în 25 aprilie, iar apoi se va încălzi şi temperaturile vor ajunge la valori normale şi chiar peste, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

19 apr. 2022, 19:14
PROGNOZA METEO MAI 2022. Seceta revine, vreme de grătare de 1 Mai

PROGNOZA METEO MAI 2022 Săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a ţării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, mai ales în nord-vest şi la munte. Excepţie va face sud-vestul şi sudestul extrem al ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale, anunţă ANM.

Peisaj de iarnă în România înainte de Paşte. Ninge în toată regula la munte
Săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile sudice, la munte şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

PROGNOZA METEO MAI 2022 Săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în extremitatea de sud şi de sud-vest a ţării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice şi la munte, dar mai ales în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare de Paşte 2022. Ce ne aşteaptă de 1 Mai
 

Săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toată ţara.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile sudice şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

PROGNOZA METEO Vremea de Paști 2022. Elena Mateescu, director ANM: Se încălzește de vineri. Maxime de 25-26 de grade

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că vremea de Sărbătorile Pascale va fi frumoasă, contrar a ceea ce se spune în popor. Dacă din bătrâni se credea că așa cum va fi vremea în duminica Floriilor, așa va fi vremea și-n duminica de Paști, iată că prognoza spulberă vorba transmisă prin viu grai. Duminică, 17 aprilie 2022, de Florii, a fost înregistrată o răcire accentuată a temperaturilor în toată țara, cu 15 grade mai puțin față de ziua precedentă, și a plouat. Vremea rece continuă și-n primele zile ale acestei săptămâni, Săptămâna Mare. Și totuși, de Paști se anunță vreme bună, cu temperaturi maxime de peste 20 de grade.

De vineri, se încălzește. Temperaturi și de 25 de grade de Paști
”Vremea se îndreaptă de la sfârșitul acestei săptămâni și mai ales de sâmbătă, când vorbim, la scara întregii țării, de temperaturi cuprinse între 5-10 (minime n.r.) până la valori de 23-24 grade Celsius în sud-estul țării. Vor fi 22-23 de grade în București. Duminică, vor fi temperaturi chiar mai ridicate de până la 25 – 26 de grade, local în sud-estul țării.  Până atunci, vorbim despre o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din calendar, cu nopți și dimineți reci, cu valori preponderent negative în special în zonele centrale și nordice, unde vom consemna temperaturi de până la -7 grade. Vor fi 5 grade doar în partea de sud-est a țării.