Prognoza meteo 21 august. Vreme caniculară și disconfort termic ridicat. Temperaturi în jur de 40 de grade, dar și furtuni la începutul săptămânii

Canicula va continua să-și facă simtiță prezența în România. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 39 de grade la umbră.

20 aug. 2023, 16:39
Prognoza meteo 21 august. Vreme caniculară și disconfort termic ridicat. Temperaturi în jur de 40 de grade, dar și furtuni la începutul săptămânii

Prognoza meteo 21 august. La noapte, cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est. Spre dimineață, cu precădere în depresiuni, izolat va fi ceață. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 24 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, până spre 11…13 grade. În București cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

 

Prognoza meteo 21 august

Luni valul de căldură va persista în toată țara, iar în sud și sud-est va continua să se intensifice, va fi caniculă, disconfort termic accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, caniculară în zonele de câmpie din vest și est, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 36 de grade, local mai ridicate în Câmpia Română și Podișul Dobrogei până spre 38…39 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade în zonele joase de relief, iar la scara întregii țări vor fi cuprinse în general între 14 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, după-amiaza îndeosebi în zona montană și submontană. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, cu precădere în depresiunile intramontane.

În București, valul de căldură se va menține, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, cu o temperatură maximă de 37…38 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul slab până la moderat.

Citește și: Canicula se accentuează în România. Fenomenul meteo care intensifică arșița. Temperaturile trec de 40 de grade în unele zone

 

Prognoza meteo MARTI

Valul de căldură va persista, va fi caniculă în zonele de câmpie și pe arii mai restrânse în cele de podiș, iar disconfort termic accentuat se va resimți în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor coborî spre 12…14 grade. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza și izolat ploi slabe, de scurtă durată, îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI Valul de căldură, canicula și disconfortul termic vor persista. Temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Ce semnificație au culorile steagurilor de pe plajă. Când trebuie să stai departe de valurile mării

 

Prognoza meteo MIERCURI

Valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor afecta în continuare majoritatea zonelor, iar în jumătatea de sud a țării local va fi caniculă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice pe spații mici, îndeosebi în nord-vest și la munte. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel că temperatura aerului va atinge o maximă în jurul a 36 de grade, iar minima va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, cu scurte perioade când va deveni parțial noros, dar șansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară local în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, pe spații relativ restrânse, îndeosebi în sud și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 22 de grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi caniculară la amiază, cu o maximă în jurul a 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu probabilitate de înnorări, averse și descărcări electrice după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.