Prognoză meteo 21 februarie 2022. Ploi și vreme urâtă în toată țara! Temperaturile minime ajung și la -3 grade!

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice vor fi din nou cu mult mai ridicate decât în mod normal la această dată.

20 feb. 2022, 22:19
Prognoză meteo 21 februarie 2022. Ploi și vreme urâtă în toată țara! Temperaturile minime ajung și la -3 grade!

Prognoză meteo 21 februarie 2022. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi ziua în vest și nord-vest, mai ales din orele serii în sud-vest, nord și centru, apoi pe arii mai restrânse și în rest. La munte se vor semnala precipitaţii mixte, predominant ninsori la altitudini de peste 1500 m, unde se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -4…-3 grade.

Prognoză meteo 21 februarie 2022. Ploi și vreme urâtă în toată țara!

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, unde se vor atinge rafale de 60…80 km/h, iar zăpada va fi viscolită, dar izolat şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului. Pe alocuri, cu precădere dimineața, va fi ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi din nou, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 2…5 grade, valori mult mai ridicate decât ar fi normal la această dată. La începutul zilei vor fi nori joşi şi condiţii de ceaţă, apoi cerul va deveni variabil, iar din a doua parte a nopții va crește probabilitatea pentru înnorări și ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat.

MARTI Cerul va avea înnorări și va ploua, pe arii restrânse în sudul și estul țării și doar izolat în rest. La munte local se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali, mai ales pe creste, iar pe alocuri și la intensități mai mici și în sud-vest și sud-est. Valorile termice, deși ușor mai scăzute decât în ziua precedentă, cu precădere în regiunile intracarpatice, se vor situa în continuare peste mediile multianuale în majoritatea zonelor; maximele se vor încadra, în general, între 5 şi 13 grade, iar minimele între -3 și 6 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 12 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Citește și: Alertă meteo actualizată: Cod PORTOCALIU de ninsori viscolite în şase judeţe. Vânt puternic în vestul şi nordul ţării