Prognoza meteo lunară. Temperaturi ridicate, peste normalul perioadei în martie. Vremea de Mărţişor şi de Babe

Vremea va fi caldă în următoarele patru săptămâni, când se vor înregistra frecvent temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi local deficitar în toate regiunile, în special în cele sudice.

18 feb. 2022, 09:40
Prognoza meteo lunară. Temperaturi ridicate, peste normalul perioadei în martie. Vremea de Mărţişor şi de Babe

Prognoza meteo în săptămâna 21.02.2022 – 28.02.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeşte şi: Cum se aleg corect Babele din Martie? Greşeala pe care mulţi o fac. Superstiţii legate de Babe 2022

Prognoza meteo în săptămâna 28.02.2022 – 07.03.2022
Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în vestul și nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, potrivit ANM.

Prognoza meteo în săptămâna 07.03.2022 – 14.03.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de mediile climatologice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în cele centrale.

Citeşte şi: Avalanşă în Munţii Rodnei. Cabana Puzdrele a fost acoperită aproape complet cu zăpadă

Prognoza meteo în săptămâna 14.03.2022 – 21.03.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, în toată țara.

 

Prognoza meteo 19 februarie

Valorile termice, în creştere faţã de intervalul anterior în majoritatea regiunilor, se vor situa cu mult peste cele normale în aceastã perioadã din an; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 17 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. În vest, în nord şi în centru, vor fi înnorãri în mare parte a intervalului, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil ziua, apoi parţial noros. Vor fi precipitaţii slabe, ziua pe alocuri în zona Carpaţilor Orientali şi Occidentali, iar noaptea în cea a Carpaţilor Meridionali -predominant ninsori pe creste şi ploi la altitudini mai joase, inclusiv în zonele submontane. În restul ţãrii, doar pe spaţii mici va ploua trecãtor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, unde rafalele vor depãşi 60…70 km/h, iar în prima parte a intervalului pe arii restrânse şi în restul ţãrii, cu viteze de pânã la 45…55 km/h, în special în nord-vest, în centru şi în est. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi în general frumoasã şi va deveni deosebit de caldã pentru a doua decadã a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a nopţii când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade.