Prognoza meteo 21 ianuarie 2024. România îngheaţă la -18 grade Celsius! De când se încălzeşte vremea

Duminică, 21 ianuarie 2024, vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea, local în centru, sud și est. Cerul va fi variabil la senin, temporar cu unele înnorări pe parcursul zilei în nord-estul teritoriului, unde izolat vor fi posibile ninsori slabe. Îndeosebi dimineața și noaptea, va fi nebulozitate stratiformă sau ceață cu depunere de chiciură, local în regiunile sudice și pe arii restrânse în rest.

20 ian. 2024, 15:11
Prognoza meteo 21 ianuarie 2024. România îngheaţă la -18 grade Celsius! De când se încălzeşte vremea
Prognoza meteo 21 ianuarie 2024. România îngheaţă la -18 grade Celsius! De când se încălzeşte vremea

Prognoza meteo duminică 21 ianuarie 2024. LA NOAPTE Vremea va fi rece, geroasă în zonele montane și submontane, precum și în depresiuni și pe arii restrânse în rest. Vor fi înnorări temporare în sudul țării, spre dimineață și în nord-est, dar numai cu totul izolat vor mai fi fulguieli, iar în celelalte regiuni cerul va fi mai mult senin. Se va forma ceață cu depunere de chiciură, pe arii restrânse, îndeosebi în zonele joase din sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Carpaților de Curbură, iar spre sfârșitul nopții și în nord-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 și -3 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre -18 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, iar spre dimineață vor fi condiții pentru ceață cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -7…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -9 grade.

DUMINICA Vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea, local în centru, sud și est. Cerul va fi variabil la senin, temporar cu unele înnorări pe parcursul zilei în nord-estul teritoriului, unde izolat vor fi posibile ninsori slabe. Îndeosebi dimineața și noaptea, va fi nebulozitate stratiformă sau ceață cu depunere de chiciură, local în regiunile sudice și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova, pe litoral și în Carpații de Curbură, ce vor atinge viteze la rafală în general de 35…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -2 și 6 grade, iar cele minime se vor situa între -13 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -18 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi rece cu o temperatură maximă de 0…2 grade și o minimă de -9…-6 grade. Cerul va fi variabil, iar mai ales dimineața și noaptea se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi: ANM a actualizat prognoza meteo pentru acest week-end. Va fi mai rău decât de aşteptam, vine îngheţul!

LUNI Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața, local în centru, sud și est, iar noaptea, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile sudice și în depresiuni. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil spre senin, însă noaptea se va înnora în vestul, centrul și nordul țării. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse vor fi posibile precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș și în nordul Moldovei. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni și în zonele cu ceață mai persistentă și 7…8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -12 și 0 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -15 grade. Va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură sau nebulozitate stratiformă, local în regiunile sudice și izolat în rest.

BUCUREȘTI Vremea se va menține rece. Temporar mai ales în prima parte a zilei și noaptea va fi nebulozitate stratiformă sau ceață cu depunere de chiciură. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -8…-5 grade.

MARTI În vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în general slabe; în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crișana, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, lapoviță și izolat ploaie și pe suprafețe restrânse se va depune polei. La munte se vor semnala ninsori și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la temporar noros, cu înnorări mai persistente și ceață local în sudul Câmpiei Române. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane (rafale de 70…90 km/h) și pe alocuri, trecător cu viteze de 45…50 km/h, în Moldova, Dobrogea, sudul Transilvaniei și vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2…-1 grad în Maramureș și în sud-vestul Munteniei și 6…8 grade în dealurile subcarpatice și în Dobrogea; minimele termice, mai ridicate decât în noaptea precedentă în aproape toată țara, vor fi cuprinse în general între -7 și 0 grade. În cursul nopții, ceața se va forma pe spații mici și în regiunile intracarpatice.

BUCUREȘTI Valorile termice, cu precădere cele din cursul nopții, vor fi ușor mai ridicate decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

MIERCURI Valorile termice vor continua să crească în toată țara și se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie; astfel, maximele se vor încadra între 0 și 9 grade, iar minimele între -2 și 5 grade. În majoritatea regiunilor, cerul va fi noros și pe arii extinse vor fi precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare), iar în vestul și nord-vestul teritoriului și în zona montană se vor acumula local cantități de apă însemnate. În Oltenia și în Muntenia, înnorările vor fi temporare, iar precipitații slabe se vor semnala pe spații mici în cursul nopții. Vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va avea intensificări susținute la munte, dar se va intensifica temporar și în celelalte zone.

BUCUREȘTI Valorile termice vor continua să crească și se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

DE JOI PANA SAMBATA În prima zi, vremea va fi caldă pentru această perioadă în toată țara, apoi va intra într-un proces de răcire ce se va resimți în special în vest, nord și centru (în regiunile sudice valorile termice, cu precădere cele diurne, menținându-se mai ridicate decât normele climatologice). Precipitațiile vor fi mai frecvente și mai însemnate cantitativ în regiunile intracarpatice, se vor semnala local, la mijlocul intervalului, în est și sud-est și pe arii restrânse în restul teritoriului.