Prognoza meteo 21 ianuarie. Vreme de primăvară după ger. Termometrele vor indica până la 12 grade

După zilele geroase se anunţă vreme de primăvară. Joi vremea va continua să se încălzească și va deveni caldă, local deosebit de caldă, în special în vestul și sudul țării. Meteorologii anunţă temperaturi maxime de până la 12 grade. Şi la Bucureşti vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată.

20 ian. 2021, 17:23
Prognoza meteo 21 ianuarie. Vreme de primăvară după ger. Termometrele vor indica până la 12 grade
Prognoza meteo 21 ianuarie. Vreme de primăvară după ger. Termometrele vor indica până la 12 grade

Prognoza meteo 21 ianuarie.

La noapte cerul va avea unele înnorări în regiunile nord-vestice și centrale, dar numai izolat vor mai fi posibile precipitații slabe mixte și polei în Maramureș și ninsori în nordul Carpaților Orientali. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar în zonele joase vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele din noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -7 și 3 grade.

Prognoza meteo 21 ianuarie Bucureşti. La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea anterioară, va fi de -5…-2 grade.

 

Prognoza meteo 21 ianuarie. Joi, vremea va continua să se încălzească și va deveni caldă, local deosebit de caldă, în special în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, iar condițiile ca izolat să plouă slab în regiunile nord-vestice, în cursul nopții, vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte – mai ales pe creste, cu rafale ce vor atinge 70…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și, local și temporar, la cote mai reduse în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 grade în estul Transilvaniei și 4…5 grade în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad, anunţă ANM.

Citeşte şi: Sahara s-a acoperit de zăpadă. Peisaje de basm în deşert GALERIE FOTO

 

PROGNOZĂ METEO VINERI
Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14
grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7….8 grade în Banat și Crișana. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate seara și noaptea în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Va ploua slab local în Crișana și Maramureș, izolat în Banat, Oltenia, și nord-vestul Transilvaniei, în timp ce în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale ce vor atinge 70…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și, local și temporar, la cote mai reduse în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.

 

PROGNOZĂ METE SÂMBĂTĂ
Vremea se va menține deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime
vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8…9 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de vest a țării, unde treptat aria ploilor va fi în extindere. În zona de munte vor fi precipitații mixte și izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, local și temporar, în vest. Dimineața și noaptea, pe alocuri, îndeosebi în est, sud-est și centru, se va semnala ceață.

La Bucureşti, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

 

PROGNOZĂ METEO DUMINICĂ
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată, deși temperatura aerului va marca o scădere față
de ziua precedentă. Astfel, maximele se vor încadra, în general, între 6 și 13 grade, iar minimele între -2 și 8 grade.
Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, pe arii extinse în jumătatea de vest a țării și pe spații mici în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei, iar noaptea, în vest, nord-vest și parțial în centru, și lapoviță și ninsoare. La munte precipitațiile vor fi mixte. Izolat, cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate și pe alocuri se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, local și temporar, în vest și sud-est. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, în est și sud-est se va semnala ceață.

La Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată, deși temperatura aerului va marca o scădere față de ziua precedentă. Astfel, maxima va fi de 9…10 grade, iar minima de 2…4 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.