Prognoza meteo 21 iunie. Aerul saharian a ajuns în România. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade. Când revin furtunile

Un val de aer african ajunge în România în zilele următoare. Temperaturile vor depăși în unele zone chiar și 35 de grade la umbră. La soare, temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade. La mijlocul săptămânii revin furtunile violente cu grindină.

20 iun. 2022, 16:28
Prognoza meteo 21 iunie. Aerul saharian a ajuns în România. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade. Când revin furtunile

Prognoza meteo 21 iunie. La noapte, cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului, în extremitatea de vest și nord-vest vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar mai ales de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile minime se vor situa în general între 10 și 20 de grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo 21 iunie MARTI
În cea mai mare parte a țării, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile sudice unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, în nord, centru, est și la munte, pe arii restrânse în sud și doar izolat în rest. Pe spații mici se vor putea acumula cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze mai mari, de 50…60 km/h în Oltenia, Transilvania și Moldova, pe crestele montane, de peste 80…90 km/h, dar și în timpul ploilor când vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 4…6 grade în depresiuni și 18…20 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică ce se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza, probabilitatea pentru înnorări, averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura minimă va fi de 12…16 grade.

Citeşte şi: Val de aer african peste România. Elena Mateescu, director ANM: Vor fi temperaturi de 37 de grade la umbră, dar şi furtuni săptămâna viitoare

Prognoza meteo MIERCURI

În regiunile sudice vremea va fi caldă, local călduroasă în orele amiezii, dar în restul zonelor valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse, ziua izolat în nord-est, iar noaptea pe arii restrânse în vest și sud-vest unde vor fi și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în estul țării și pe spații mai mici în sud și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI. Vremea va fi frumoasă, dar și călduroasă în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Vreme tropicală în România, caniculă şi furtuni violente în următoarele săptămâni

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în regiunile sud-vestice și izolat în rest, cu o probabilitate mai ridicată în sudul și centrul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, iar cele minime între 6…7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19…20 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori apropiate de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va încălzi ușor, iar în sudul, sud-estul și vestul țării va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil în regiunile estice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime în general între 8 și 19 grade.

BUCUREȘTI. Vremea se va încălzi ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.