Prognoza meteo 21 mai 2023. Vreme frumoasă de Sfinții Împărați Constantin și Elena. ANM anunță, însă, și furtuni în unele zone

Vremea va fi caldă, dar și ușor instabilă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, local la munte și în Transilvania și pe arii restrânse în celelalte regiuni.

20 mai 2023, 18:07
Prognoza meteo 21 mai 2023. Vreme frumoasă de Sfinții Împărați Constantin și Elena. ANM anunță, însă, și furtuni în unele zone

LA NOAPTE

Cerul va fi variabil și doar în primele ore ale intervalului vor fi înnorări, averse și posibil descărcări electrice pe arii restrânse în nord-estul țării și izolat în centru și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Bărăgan, pe litoral și pe crestele Carpaților Orientali (viteze la rafală în general de 40…55 km/h). Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil în primele ore, apoi mai mult senin. Vântul va sufla slab pănă la moderat. Temperatura minimă va fi de 12…15 grade.

DUMINICA

Vremea va fi caldă, dar și ușor instabilă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, local la munte și în Transilvania și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Pe alocuri vor fi averse torențiale, cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, cu precădere ziua, la munte, în sud și sud-est și de scurtă durată în timpul ploilor (viteze la rafală în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 4 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Noaptea, izolat, se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua (viteze la rafală de până la 40…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

LUNI

Valorile termice se vor situa ușor peste mediile caracteristice datei în vest și nord-vest și în jurul acestora în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în regiunile vestice, sudice, la munte și izolat în rest. Pe alocuri aversele vor avea caracter torențial și vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice, dar de scurtă durată și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni spre 3 grade. Izolat, noaptea, va fi ceață.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține ușor mai caldă decât în mod caracteristic datei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza când probabilitatea pentru averse va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua.