Prognoza meteo 21 mai. Temperaturi de până la 34 de grade în sud, dar şi furtuni în nord şi la munte

Vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii, local cãlduroasã în regiunile vestice, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul extrem al litoralului şi 34 de grade în sud-vestul Olteniei. Ploile îşi vor face apariţia mai ales dupã-amiaza şi la începutul nopţii în jumãtatea de nord a Moldovei, în Maramureş, la munte.

20 mai 2022, 13:34
Prognoza meteo 21 mai. Temperaturi de până la 34 de grade în sud, dar şi furtuni în nord şi la munte

Prognoza meteo 21 mai. La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18 grade în Dealurile de Vest.
BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 12…13 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 8 grade.

Prognoza meteo 21 mai – SAMBATA

TARA
Vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii, local cãlduroasã în regiunile vestice, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul extrem al litoralului şi 34 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, intensificãri ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi posibil grindinã, mai ales dupã-amiaza şi la începutul nopţii, în jumãtatea de nord a Moldovei, în Maramureş, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, în special în centru şi în vest.
BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã, dar va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 13 grade.

Citeşte şi: Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărăşan. Când ar urma să fie deschis drumul

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii şi se vor situa în jurul celor normale la aceastã datã, vremea menţinându-se totuşi caldã în sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în restul teritoriului va avea înnorãri trecãtoare şi pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, dar temporar şi în celelalte zone, cu vitezele cele mai mari în nordul Moldovei, în general, de 60…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade.

BUCURESTI. Vremea va fi caldã, deşi valorile termice vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în a doua parte a zilei şi noaptea, când trecãtor vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafalã de pânã la 30…40 km/h.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va deveni rãcoroasã în nord, în centru şi în est, iar în celelalte regiuni se va menţine caldã. În jumãtatea de est a ţãrii, vor fi înnorãri temporare şi va ploua local pe parcursul zilei; vor fi mai ales averse, izolat se vor semnala descãrcãri electrice şi se pot înregistra cantitãţi de apã mai însemnate (în jurul a 15 l/mp). În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a nopţii în extremitatea de vest a teritoriului unde vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu unele intensificãri în Moldova şi sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, mai ridicate, pânã în jurul a 29 de grade, în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 5 şi 13 grade.
BUCURESTI. Valorile termice vor scãdea uşor şi se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare ziua când vor fi averse în general slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Citeşte şi: Programul „Litoralul pentru toţi” începe duminică! Sunt preţuri pentru toate buzunarele. 34 de lei, o noapte de cazare pe litoral

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va încãlzi în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în jumãtatea de nord-est a ţãrii unde local va ploua, iar în regiunile sud-vestice, în a doua parte a zilei, vor fi manifestãri de instabilitate atmosfericã accentuatã -averse torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat vijelii şi grindinã. Pe spaţii mici, cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. Unele intensificãri ale vântului vor fi şi în zona montanã înaltã şi trecãtor în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade pe litoral şi 31 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 şi 18 grade.
BUCURESTI. Vremea va fi în general frumoasã şi în uşoarã încãlzire. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.


loading...
Partenerii noștri