Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărăşan. Când ar urma să fie deschis drumul

Continuă deszăpezirea pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă depășește 5 metri în unele zone. Drumarii de la Districtul Bâlea lucrează intens la curățarea zăpezii acumulate peste iarnă.

20 mai 2022, 10:25

Drumarii lucrează de zor pentru deszăpezirea DN 7C – Transfăgărășan. În unele locuri, stratul de zăpadă încă măsoară 5 metri grosime, în ciuda temperaturilor ridicate din ultimele zile.

„Colegii noștri de la Districtul Bâlea lucrează intens la curățarea zăpezii acumulate peste iarnă pe versantul nordic al drumului. Acum se lucrează într-o zonă în care stratul de zăpadă depășește 5 metri grosime”, a anunţat Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov.

Cu toate acestea, drumarii sunt încrezători că vor putea să deschidă circulația publică pe Transfăgărășan înainte de termenul obișnuit de 1 iulie.

Citeşte şi: Guvernul promite investiții masive la Mamaia: „Trebuie să concureze cu orice plajă din lume” (FOTO)

Prognoza meteo 20 mai 2022. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. De duminică, temperaturile scad semnificativ

În ţară, vremea va fi predominant frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil la munte, în nord şi nord-est şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Orientali şi de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasã şi caldã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade.