Prognoza meteo 21 noiembrie 2022. Ploi, nisoare şi polei. Ce regiuni vor fi vizate de fenomene extreme

Temperaturile maxime ale zilei de azi se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 16 grade pe litoral, iar cele minime în general între -4 şi 6 grade.

20 nov. 2022, 18:21
Prognoza meteo 21 noiembrie 2022. Ploi, nisoare şi polei. Ce regiuni vor fi vizate de fenomene extreme

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022. La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult noros. În jumãtatea de nord a Moldovei şi în Carpaţii Orientali, iar la altitudini de peste 1500 m şi în restul masivelor montane, mai ales spre dimineaţã se vor semnala precipitaţii sub formã lapoviţã şi ninsoare şi izolat vor fi condiţii de polei.

În restul ţãrii va ploua, pe arii extinse în Oltenia, Muntenia, Transilvania, cea mai mare parte a Banatului şi Dobrogei şi doar izolat în Crişana şi Maramureş. Cantitãţile de apã vor depãşi local 20…25 l/mp, iar în regiunile sudice pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În Dobrogea şi Bãrãgan, vor fi averse, însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie. Intensificãri ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în zona montanã înaltã, precum şi în sud şi sud-est, unde se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -2 grade în extremitatea de nord-est şi 15 grade pe litoral. Izolat şi trecãtor se va forma ceaţã.

BUCURESTI

Temporar va ploua, mai ales sub formã de aversã şi vor fi posibile descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã acumulate vor fi în medie de 15…20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de pânã la 40…45 km/h). Temperatura minimã, mai ridicatã decât cea specificã datei, va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022

TARA

Vremea se va menţine rece pentru aceastã datã în jumãtatea de nord a Moldovei, va fi caldã în Dobrogea şi mai ales în zona litoralã, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. În vestul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi numai izolat vor mai fi condiţii sã plouã slab, iar în rest înnorãrile vor fi persistente şi mai ales pe parcursul zilei şi la începutul nopţii pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii.

În Carpaţii Orientali şi în zona montanã înaltã din rest (în general la peste 1500 m), precum şi în jumãtatea de nord a Moldovei, vor fi precipitaţii predominant sub formã ninsoare, în Transilvania şi posibil în Maramureş, trecãtor mixte, iar în rest doar ploi. Cu totul izolat în zona Carpaţilor Orientali se va forma polei. În sud-est ploile vor avea şi caracter de aversã şi pe alocuri vor fi însoţite de descãrcãri electrice.

Cantitãţile de apã vor mai depãşi pe arii restrânse 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificãri în jumãtatea de sud a teritoriului, cu viteze mai mari în Dobrogea şi sudul Olteniei, precum şi pe crestele montane, unde rafalele vor fi în general de 55…60 km/h, iar pe litoral rafalele vor depãşi 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 16 grade pe litoral, iar cele minime în general între -4 şi 6 grade. Izolat se va forma ceaţã, cu precãdere noaptea.

BUCURESTI

Cerul va fi mai mult noros, iar trecãtor va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 3…5 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 22 noiembrie 2022

TARA

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã în regiunile vestice şi local în cele sudice, mai scãzute în extremitatea de nord-est şi în jurul acestora în rest. În jumãtatea de vest a ţãrii cerul va prezenta înnorãri temporare, dimineaţa izolat va fi ceaţã, iar mai ales spre searã şi noaptea local va ploua. În zona montanã înaltã, în special a Carpaţilor Meridionali (în general la peste 1500 m) vor fi şi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar pe alocuri va fi nebulozitate joasã, stratiformã sau ceaţã şi doar cu totul izolat condiţii de burniţã sau ploaie slabã. Vântul se va intensifica în sudul Banatului, cu viteze în general de 55…70 km/h, în zona montanã aferentã şi pe crestele Carpaţilor Meridionali rafalele vor depãşi 80…90 km/h, iar pe arii restrânse şi la intesitate mult mai redusã şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 15 grade, iar cele minime între -2 grade în nordul Moldovei şi 13 grade pe litoral.

Citeste si Cod galben de ploi, ninsori și vânt puternic. Harta zonelor aflate sub avertizare

BUCURESTI

Cerul va fi temporar noros, dimineaţa se va semnala ceaţã, iar spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…12 grade, iar cea minimã de 5…6 grade.

Prognoza meteo 23 noiembrie 2022

TARA

Vremea se va încãlzi în aproape toatã ţara, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în ultima decadã a lunii noiembrie, exceptând nordul Moldovei unde se vor menţine apropiate de cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi local va ploua slab în majoritatea zonelor. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, cu precãdere pe crestele Carpaţilor Meridionali, local în extremitatea de sud-vest, dar temporar şi în sud-estul teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în Bãrãgan şi Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse în general între 0 şi 10 grade. Pe alocuri se va semnala ceaţã, cu probabilitate mai mare în cursul nopţii în zonele joase din sud, est şi centru.

BUCURESTI

Valorile termice, în creştere faţã de intervalul anterior, se vor situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi temporar noros, dar numai trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 5…7 grade. În cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 24 noiembrie 2022

TARA

Valorile de temperaturã vor scãdea în toatã ţara, astfel cã în vest, centru şi nord se vor apropia de normele perioadei, în timp ce în rest încã se vor situa uşor peste mediile multianuale. În regiunile intracarpatice înnorãrile vor fi mai persistente şi local va ploua slab; în celelalte zone cerul va fi temporar noros, iar ploile izolate. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale pe crestele montane, în sud-vestul teritoriului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 16 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse în centru, sud şi est se va semnala ceaţã.

Citeste si Ninge ca în povești în mai multe zone ale țării. Drumarii au intervenit cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire pe mai multe drumuri naționale

BUCURESTI

Deşi în scãdere uşoarã, valorile de temperaturã se vor situa în continuare peste cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri temporare şi, mai ales noaptea, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 4…6 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 25, 26, 27 noiembrie 2022

TARA

În cea mai mare parte a ţãrii, valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicatã la începutul intervalului în nord-vest şi în centru, iar spre sfârşitul acestuia în sud-vest. În zona montanã vor precipitaţii slabe, mixte.

BUCURESTI

Valorile de temperaturã vor continua sã scadã uşor, devenind mai apropiate de cele normale în aceastã perioadã. Trecãtor vor fi posibile ploi slabe.