Ninge ca în povești în mai multe zone ale țării. Drumarii au intervenit cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire pe mai multe drumuri naționale

Vremea s-a răcit semnificativ în ultimele zile semn că iarna își intră în drepturi. În mai multe zone ale țării ninge abundent și vântul suflă cu putere. Drumarii au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire pe mai multe drumuri naționale.

20 nov. 2022, 10:04
Ninge ca în povești în mai multe zone ale țării. Drumarii au intervenit cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire pe mai multe drumuri naționale

Ninge ca în povești în mai multe zone ale țării. Vremea s-a răcit semnificativ în ultimele zile semn că iarna își intră în drepturi. În mai multe zone ale țării ninge abundent și vântul suflă cu putere.

Citește și FOTO! Ninge abundent la munte! Imagini de iarnă grea de la Bâlea Lac şi pe Transalpina! E oficial iarnă în România, iar stratul de zăpadă măsoară centimetri buni!

Drumarii au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire pe drumurile naţionale din judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

Mai mult, utilajele au acționat și duminică dimineață, încă de la primele ore, pentru că pe carosabilul preponderent umed, exista un strat de zăpadă frământată de până la 2 cm pe unele sectoare din judeţele menţionate anterior.

Astfel angajații Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri au folosit 300 de tone de material antiderapant, pe care l-au împrăștiat pe drumurile din Moldova.

„În continuare, până la ora 10,00, jumătatea nordică a regiunii rămâne sub atenţionare Cod galben de precipitaţii mixte, cu depuneri locale de zăpadă şi cu risc de formare a poleiului în zona deluroasă şi montană”, precizează DRDP Iaşi.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi fac apel la şoferi să circule cu atenţie şi să îşi echipeze corespunzător autovehiculele.

Prognoza METEO pentru 4 săptămâni: Temperaturi mai ridicate decât cele normale

Săptămâna 21.11.2022 – 28.11.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, estice şi centrale.

Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile nord-vestice şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Citește și Prognoza meteo. Vortex polar peste România, se va depune strat de zăpadă, iar temperaturile scad cu 10 grade Celsius