PROGNOZA METEO 21 noiembrie. Toamna încă se arată blândă, temperaturi de 15 grade Celsius, pe final de noiembrie

Vremea se va încălzi în următoarele trei zile, marţi vom avea parte de o uşoară răcire, dar miercuri temperaturile se vor apropia din nou de normalul perioadei.

20 nov. 2021, 15:59
PROGNOZA METEO 21 noiembrie. Toamna încă se arată blândă, temperaturi de 15 grade Celsius, pe final de noiembrie

PROGNOZA METEO 21 noiembrie. Duminică, în ţară, vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic, caracterizat de temperaturi diurne, în marea lor majoritate mai mari decât cele normale datei. În regiunile nordice vor fi înnorări în general persistente și cu totul izolat și trecător va ploua slab. În restul țării, în primele ore ale zilei, și din nou noaptea, pe suprafețe mici, în zonele joase va fi nebulozitate de nivel jos sau ceață, iar în restul intervalului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi în Carpații Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Şi la București, duminică, vremea va fi predominant frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori diurne ușor mai mari decât mediile climatologic specifice datei. În primele ore ale zilei, iar cu o probabilitate destul de mare și în a doua parte a nopții, vor fi nori de nivel jos sau ceață, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Luni, regimul termic va fi caracterizat de valori termice, în general ușor mai mari decât cele normale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. În cursul zilei cerul va fi variabil. Noaptea, treptat, nebulozitatea se va extinde în cea mai mare parte a țării și temporar va ploua în general slab, local în regiunile sudice și nordice și pe arii restrânse în rest, iar la munte se vor semnala precipitații slabe, mixte în special în Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață sau nebulozitate de nivel jos.

Şi la București, luni, regimul termic va fi caracterizat de valori termice mai mari decât cele normale datei. Astfel, temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, însă noaptea treptat înnorările se vor accentua și va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața va fi ceață sau nebulozitate de nivel jos.

PROGNOZA METEO. Marţi, vemea se va răci ușor față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, iar în rest vor fi înnorări temporare și cu precădere în prima parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. La munte, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua în regiunile vestice și la munte, iar în cursul nopții pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade.

La București, marţi, cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a intervalului, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere față de zilele anterioare, va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO IARNA 2021-2022: Când vin ninsori, viscol şi ger de -30 de grade. Vortexul a apărut la polul Nord

Miercuri, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, iar cele minime între -7 și 6 grade.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade, transmite ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo de Sărbători. Posibilă răcire a vremii şi precipitaţii, ninsori la munte la început de decembrie. Perioade de ger puternic în ianuarie şi februarie