Prognoza meteo 22 aprilie. Ploi torențiale și vijelii în mare parte din țară. La munte se anunță lapoviță și ninsoare

Vremea se menține rece și va continua să plouă. Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte.

21 apr. 2023, 15:22
Prognoza meteo 22 aprilie. Ploi torențiale și vijelii în mare parte din țară. La munte se anunță lapoviță și ninsoare

Prognoza meteo 22 aprilie. La noapte, în sudul și estul țării vor fi unele înnorări și pe arii restrânse va ploua slab, în timp ce, în restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin. Pe crestele montane, la peste 1800 m altitudine, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Carpații Orientali și Meridionali, iar pe alocuri și în Moldova și Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa în jurul celor specifice perioadei și se vor încadra, în general, între 1 și 8 grade. Izolat va fi ceață.

București. Cerul va avea unele înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele perioadei, astfel că minima va fi de 4…7 grade, potrivit ANM.

Citește și: Val de ploi torențiale și furtuni în România. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai

 

Prognoza meteo 22 aprilie – SAMBATA

Regimul termic, în cea mai mare parte a țării, va fi în continuare caracterizat de valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii aprilie, iar cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor, mai accentuate în cursul după-amiezii și al serii. Va ploua în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și în zonele submontane aferente, pe suprafețe mici în sud și est și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în centru; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe alocuri în Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 19 grade, iar cele minime între 2 și 9 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat se va semnala ceață.

București. Cerul va avea înnorări, mai accentuate după-amiaza, când va crește probabilitatea pentru averse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.

Citește și: Prognoza meteo. Se anunţă o vară sufocantă, El Nino va aduce fenomene extreme în toată lumea

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua anterioară în aproape toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei; vor fi averse, pe alocuri însoțite și de descărcări electrice în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibil ploi slabe, de scurtă durată, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 19 grade, iar cea minimă de 5…8 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse în jumătatea de vest a țării și local în rest, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și în Moldova. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor specifice perioadei, astfel că maximele se vor încadra între 14 și 20 de grade, iar minimele între 3 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și probabilitate mai mare pentru averse după-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale, astfel că maxima va fi de 18…20 de grade și minima de 7…9 grade.

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi în continuare în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și averse în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Izolat, vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în est și nord-vest, dar de scurtă durată si în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar minimele între 4 și 10 grade.

București. Vor fi înnorări temporar accentuate și cu precădere după-amiaza și seara se vor semnala averse posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar minima de 8…10 grade.