PROGNOZA METEO 22 aprilie. Vreme ideală pentru pregătirile de Paşte, temperaturile urcă spre 20 de grade

Vremea se va încălzi şi va ajunge la 27 de grade Celsius luni, în cea de-a doua zi de Paşte, dar va fi marcată de o instabilitate atmosferică pronunţată în majoritatea regiunilor.

21 apr. 2022, 14:35
PROGNOZA METEO 22 aprilie. Vreme ideală pentru pregătirile de Paşte, temperaturile urcă spre 20 de grade

PROGNOZA METEO 22 aprilie. Vineri, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele din ziua anterioarã, cu maxime ce se vor încadra, în general, între 12 şi 20 de grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi va ploua local în sud-vest, în vest şi în centru şi pe arii restrânse în rest. Vor fi averse, pe alocuri însoţite de descãrcãri electrice, izolat se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri temporare în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, în special la altitudini mari, pe parcursul zilei local în sud şi sud-vest, iar noaptea pe arii restrânse în sud-est, dar şi asociate ploilor. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentã, se vor situa între 2 şi 12 grade.

Şi la Bucureşti, vineri, valorile termice, comparabile cu cele din ziua anterioarã, vor fi apropiate de cele normale. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei, trecãtor, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Sâmbătă, în ţară, vremea se va încãlzi uşor în majoritatea regiunilor, dar va fi în general instabilã. Pe parcursul zilei, temporar vor fi înnorãri accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în jumãtatea nordicã a ţãrii, şi local în restul zonelor. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri temporare în sud-vestul, sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, dar în special asociate manifestãrilor de instabilitate atmosfericã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 23 de grade. Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat în cea mai mare parte a teritoriului, iar ploi de scurtã duratã vor mai fi doar pe arii restrânse în centru, nord şi nord-est, dar în primele ore şi în sud-est, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice de duminicã dimineaţã vor fi cuprinse între 5 şi 11 grade.

La Bucureşti, sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara când vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã, în creştere faţã de ziua anterioarã, se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, în ţară, pe parcursul zilei, vremea va fi caldã în majoritatea zonelor şi predominant frumoasã; cerul va fi variabil, izolat vor fi posibile ploi trecãtoare în nord şi în centru, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade. Începând de seara, în jumãtatea de vest a ţãrii vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri accentuate, local averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului; izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane. Izolat se va forma ceaţã.

Citeşte şi Peisaj de iarnă în România înainte de Paşte. Ninge în toată regula la munte

La Bucureşti, duminică, vremea va fi frumoasã şi caldã, cu o maximã a temperaturii aerului de 24…25 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 8…11 grade.

Luni, în ţară, vremea va fi deosebit de caldã în majoritatea zonelor, dar în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe arii relativ extinse în nord şi în centru, în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri, în a doua parte a zilei, în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade pe litoral şi 27 de grade în Muntenia şi sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade. Izolat se va forma ceaţã.

Citeşte şi Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare de Paşte 2022. Ce ne aşteaptă de 1 Mai

La Bucureşti, luni, vremea va fi deosebit de caldã, dar în a doua parte a zilei şi seara instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul a 27 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade, anunţă ANM.