Prognoza meteo 22 august. Vreme călduroarsă în toată ţara. Când începe să se răcorească

Prognoza meteo. Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor. În următoarele zile sunt aşteptate temperaturi maxime de până la 34 de grade Celsius.

21 aug. 2021, 15:42
Prognoza meteo 22 august. Vreme călduroarsă în toată ţara. Când începe să se răcorească
Prognoza meteo 22 august. Vreme călduroarsă în toată ţara. Când începe să se răcorească

Prognoza meteo. LA NOAPTE.

Cerul va fi parţial noros la munte, în sudul şi în estul ţării, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 7…8 grade în depresiunile intramontane şi 19…20 de grade pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse în nord şi centru, pe văi şi în depresiuni, se va forma ceaţă.

Vremea în București. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo DUMINICA. Vremea va fi călduroasă în sud-vestul ţării, iar în celelalte regiuni valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și apropiate de normele perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, uşor mai ridicate -până la 33…34 de grade- în sudul Olteniei şi al Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni și în jurul a 20 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Citeşte şi Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în prima zi de şcoală

Cerul va fi temporar noros și, în a doua parte a zilei, local în zonele montane și subcarpatice, pe alocuri în Moldova și izolat în rest vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. Noaptea, cerul se va însenina, dar spre dimineaţă, pe arii restrânse în nord şi în centru, posibil şi în sud-est, se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, iar noaptea în zona montană înaltă şi în sudul Banatului.

Vremea în București va fi predominant frumoasă. Cerul va fi temporar noros în cursul zilei, apoi se va degaja, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea va fi călduroasă în regiunile sudice și vestice, posibil izolat caniculară la amiază în sud-vest, în timp ce în restul ţării valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei, fără variaţii faţă de ziua anterioară. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, mai ridicate -până în jurul a 34 de grade- în Banat şi în sudul Olteniei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali și 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în zonele montane și submontane şi în regiunile estice, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în sudul Banatului.

Seara şi noaptea însă, înnorările se vor accentua în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde vor fi descărcări electrice, rafale de vânt ce vor depăşi 55…60 km/h, averse local torenţiale şi, posibil, grindină şi vijelii. Spre dimineaţă, în sud-est şi în depresiuni, izolat, se va semnala ceaţă.

Vremea în București va fi predominant frumoasă se va menţine, iar regimul termic va fi comparabil cu cel al zilelor anterioare. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade şi cea minimă de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi Fenomen meteorologic spectaculos, un nor imens a acoperit oraşul Lvov VIDEO

Prognoza meteo MARTI. În vestul, centrul şi nordul ţării, vremea se va răcori şi, mai ales în Transilvania, nordul şi centrul Moldovei, sudul Banatului şi zonele montane, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, local rafale de vânt şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, se vor înregistra cantităţi de apă importante.

În restul teritoriului, valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă, caracterizând o vreme călduroasă în sudul Câmpiei Române şi în Lunca Dunării; ziua, cerul va fi variabil şi vântul slab şi moderat, dar spre seară şi noaptea fenomene de instabilitate atmosferică accentuată se vor semnala în Oltenia, sudul Moldovei şi pe alocuri în Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade. La sfârşitul nopții, se va forma pe alocuri ceaţă, cu precădere în Dobrogea.

Vremea în București va fi predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii, dar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo MIERCURI. Valorile termice vor scădea în toată ţara, vremea devenind răcoroasă în majoritatea regiunilor, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi izolat grindină în cea mai mare parte a țării, exceptând sud-estul și extremitatea vestică a teritoriului, unde astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi de intensitate redusă.

Cu precădere în sud-vest, centru şi zona de munte, se vor înregistra cantităţi de apă importante. Vântul va avea intensificări în zona montană, local în regiunile estice, iar izolat, de scurtă durată, şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei şi al Crişanei şi în estul Transilvaniei şi 30…31 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Vremea în București se va răcori. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice şi, posibil, intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de JOI, VINERI, SAMBATA

În Țară: În vestul, centru şi nordul ţării, vremea va fi răcoroasă şi se va menţine în general instabilă. În sud şi sud-est, în prima zi temperaturile se vor situa uşor sub cele normale ale perioadei şi vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, apoi vremea se va încălzi şi va deveni în general frumoasă.

București: În prima zi, vremea va fi instabilă și răcoroasă, apoi se va încălzi şi va deveni predominant frumoasă.