Prognoza meteo 22 februarie: Vreme de primăvară la final de februarie. Termometrele vor indica până la 20 de grade

Săptamâna viitoare începe cu o încălzire semnificativă a vremii. Se vor înregistra până la 20 de grade Celsius. Dimineaţa, în zonele joase se va semnala ceaţă.

21 feb. 2021, 16:40
Prognoza meteo 22 februarie: Vreme de primăvară la final de februarie. Termometrele vor indica până la 20 de grade

Prognoza meteo 22 februarie. La noapte

cerul va fi mai mult senin în zonele montane și subcarpatice, iar în zonele joase de relief îndeosebi în a doua parte a nopții va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, pe arii extinse în Transilvania, Moldova și Oltenia, local în Muntenia și izolat în celelalte regiuni. Izolat și trecător vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 2 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, dar mai ales spre dimineața, se poate forma nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -4 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. „Babele” aduc vreme schimbătoare în martie 2021

Prognoza meteo 22 februarie. Luni, vremea va deveni caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte și în dealurile subcarpatice, unde cerul va fi senin pe tot parcursul intervalului. În zonele joase de relief, în special din centru, est și sud, în prima parte a zilei și noaptea, pe alocuri va fi ceață sau nebulozitate joasă, iar cu totul izolat vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, posibil mai scăzute în zonele cu ceață mai persistentă din Transilvania și nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între – 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7 grade în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI În prima parte a zilei și în cursul nopții va fi ceață sau nebulozitate joasă, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Sub aspect termic, vremea va fi caldă după-amiaza, când se va atinge o temperatură maximă în jurul a 11 grade, iar minima nopții va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de -2 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Temperaturi oscilante şi precipitaţii slabe în a doua jumătate a lunii februarie

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele de deal şi de munte, unde cerul se va menține mai mult senin. Va fi ceață sau nebulozitate joasă, la începutul zilei, local în centru, sud și sud-est și izolat în rest, iar noaptea în aproape toate zonele joase de relief. Izolat și trecător vor fi condiții de burniță, în special spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 17 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceață mai persistentă, în special din Transilvania și nordul Moldovei, iar cele minime între -6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5…7 grade în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI Vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul zilei şi din nou în a doua parte a nopții va fi ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească, potrivit ANM.

Prognoza meteo MIERCURI

Deşi valorile termice diurne vor fi în scădere, local chiar semnificativă, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor ţării, în special la deal şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade, mai scăzute în deltă şi pe litoral, dar izolat şi în zonele cu ceaţă sau nebulozitate persistente; minimele termice vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile intramontane şi 7…8 grade în Dealurile Crişanei. Cerul va fi variabil la deal şi la munte, dar în restul ţării vor fi nori de plafon jos sau ceaţă, la începutul zilei şi noaptea, dar pe spaţii mici persistente pe tot parcursul intervalului. Izolat vor fi condiţii de burniţă, iar îndeosebi pe timpul nopţii pe litoral va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari.

BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor fi mult mai scăzute decât în zilele precedente. Cerul va avea înnorări în mare parte a intervalului, iar dimineaţa şi în special noaptea se va semnala ceaţă şi vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade, valori apropiate de cele normale ale datei.

Prognoza meteo JOI

Vremea se va încălzi apreciabil în cea mai mare parte a ţării, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, dar în special la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în primele ore ale zilei şi noaptea local în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade, în marea lor majoritate.

BUCUREȘTI Valorile de temperatură vor fi din nou în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă la începutul zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.