PROGNOZA METEO 22 ianuarie. Vreme de primăvară la final de săptămână. Termometrele vor indica până la 14 grade

Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Vineri termometrele vor indica până la 14 grade Celsius. Vor mai fi posibile ploi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului, iar în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Şi în Bucureşti va fi vreme frumoasă și mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

RomaniaTV.net
21 ian. 2021, 14:58
PROGNOZA METEO 22 ianuarie. Vreme de primăvară la final de săptămână. Termometrele vor indica până la 14 grade
PROGNOZA METEO 22 ianuarie. Vreme de primăvară la final de săptămână. Termometrele vor indica până la 14 grade

PROGNOZA METEO 22 ianuarie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în nord-vestul, vestul și, parțial, centrul țării, dar numai izolat vor fi condiții ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de 60…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și, local și temporar, cu viteze mai mici, în regiunile vestice. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 4 grade. Cu totul izolat, spre dimineață, în est și sud vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -3…-1 grad.

 

PROGNOZA METEO 22 ianuarie. Vineri, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în estul Transilvaniei și 14 grade în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 7 grade. Cerul, variabil, va avea înnorări mai accentuate în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale ce vor atinge 60…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și, local și temporar, în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață, mai ales în est, potrivit ANM.

București. Vremea va fi frumoasă și mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Temperaturi de primăvară la reluarea şcolii

 

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Vremea se va menține deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în estul Transilvaniei și 15 grade în regiunile vestice și sud-estice, iar cele minime între -2 și 8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua mai ales în jumătatea de vest a țării, iar noaptea și în rest. Va ploua pe arii extinse, la început în vest și sud-vest, apoi, treptat, în majoritatea regiunilor, exceptând Moldova, unde ploile se vor semnala izolat, spre sfârșitul intervalului. În zona de munte vor fi precipitații mixte și local, mai ales noaptea, se va semnala polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, local și temporar, în vest și sud-est. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață, mai ales în est și sud.

București. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată, deși temperatura aerului va marca o scădere față de ziua precedentă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -6 grade. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, ploi ziua, local în est și sud-est și pe arii restrânse în rest, iar noaptea mixte în vest, sud-vest, centru și nord și izolat în rest. La munte precipitațiile vor fi mixte, predominant ninsori în zona înaltă, iar noaptea și la altitudini mai joase. Pe alocuri, se va depune polei și cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, local și temporar, în vest, sud-est și centru. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

București. Vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei și spre dimineață, când trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, deși temperatura aerului va marca o scădere semnificativă față de ziua precedentă în mare parte din țară. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, mai ridicate doar în Dobrogea, spre 10…11 grade. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, cu precădere în cursul zilei, îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare în vest, centru și nord și mai ales ploi în est și sud-est și izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile. Izolat, vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla tare la munte, viscolind și spulberând zăpada, iar local și temporar va avea intensificări și în restul teritoriului. Temperaturile minime, apropiate de normele perioadei, vor fi cuprinse, în general, între -8 și 1 grad.

București. Vremea se va răci, dar valorile termice se vor menține mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Cerul va fi noros ziua, când temporar va ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza și în prima parte a nopții.