Prognoză meteo 22 mai 2023. Meteorologii anunță vreme răcoroasă și posibile ploi, pentru prima zi din săptămână

Vremea va fi relativ răcoroasă în sud-vestul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, însă mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.

21 mai 2023, 17:37
Prognoză meteo 22 mai 2023. Meteorologii anunță vreme răcoroasă și posibile ploi, pentru prima zi din săptămână

LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales la începutul nopții, pe alocuri în jumătatea de sud a Moldovei și în zona Carpaților de Curbură și izolat în Muntenia, Oltenia, Banat și sudul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Bărăgan. Temperaturile minime se vor situa în general între 6 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar îndeosebi la începutul nopții vor mai fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…15 grade.

LUNI

Vremea va fi relativ răcoroasă în sud-vestul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, însă mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, local în Banat, sudul Crișanei, Oltenia și Muntenia și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai ridicată în Dobrogea. Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, dar și în timpul averselor când vor fi posibile și vijelii (rafale în general de 50…60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 2 grade, dar și mai ridicate pe litoral și în deltă spre 16…18 grade. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, iar noaptea se va însenina. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului.

MARTI

Vremea va fi caldă, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în vestul, sud-vestul și în extremitatea de sud-est a țării, precum și în zona de munte, unde mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse, ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Izolat vor mai fi condiții de grindină. În restul țării, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Bărăgan, sudul Moldovei, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 3 grade. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi caldă, cu o temperatură maximă de 27…28 de grade și o minimă de 11…14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.