Prognoza meteo 22 martie. Vreme rece cu ploi, lapoviţă şi ninsoare în mare parte din ţară. Va ninge şi la Bucureşti

ANM anunţă vreme rece cu ploi, lapoviţă şi ninsoare în mare parte din ţară în următoarele zile. Şi în Capitală, vremea se menţine deosebit de rece. Vor fi precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță, ninsoare.

21 mart. 2021, 16:18
Prognoza meteo 22 martie. Vreme rece cu ploi, lapoviţă şi ninsoare în mare parte din ţară. Va ninge şi la Bucureşti

Prognoza meteo 22 martie. LA NOAPTE Vremea va fi rece, iar în sudul și sud-estul țării și predominant închisă, cu precipitații în extindere treptată. Vor fi ploi și lapoviță, iar în special în orele dimineții și perioade cu ninsoare, în timp ce în zonele montane aferente va ninge. Pe alocuri se va depune strat nou de zăpadă. În extremitatea sud-vestică cantitățile de apă vor putea depăși izolat 10 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ninsori slabe se vor semnala spre sfârșitul intervalului în sudul Transilvaniei. Vântul va sufla în general moderat în regiunile sudice și în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 şi 3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață, iar pe arii restânse în regiunile nordice și centrale se va produce brumă.

BUCUREȘTI Vremea va fi închisă și rece. Din a doua parte a nopții se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, iar în special spre dimineața zilei de luni – sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Citeşte şi: Alertă meteo ANM: Ploi, lapoviță, ninsoare şi vreme rece până marţi. Va ninge şi la Bucureşti

 

Prognoza meteo 22 martie LUNI

Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, iar în sudul și sud-estul teritoriului și închisă, cu precipitații moderate cantitativ (izolat peste 10…15 l/mp). Vor fi ploi și lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. Izolat, vor fi condiții de polei. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel consistent, depus anterior. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse, ziua, se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori cu precădere în Transilvania și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări locale și temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade. Izolat va fi ceață, iar spre sfârșitul intervalului se va produce brumă în vest, nord și local în centru.

BUCUREȘTI: Vremea va fi închisă și deosebit de rece. Vor fi precipitații moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp) sub formă de lapoviță, ninsoare – în special în dimineața zilei de luni, dar și sub formă de ploaie. Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0…2 grade pe tot parcursul intervalului, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Când se încălzeşte vremea

 

Prognoza meteo MARTI 

Vremea se va menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, exceptând regiunile sudice și sud-estice, unde ziua vor fi ploi și trecător lapoviță. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, cu rafale în general de 60…70 km/h, spulberând zăpada, dar local și la viteze mai mici, ziua și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, local mai scăzute în Transilvania. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceață, iar spre sfârşitul intervalului pe arii relativ extinse se va produce brumă.

BUCUREȘTIV: remea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, chiar dacă la amiază vor fi valori mai ridicate decât în ziua precedentă. Temporar, cerul va avea înnorări și îndeosebi în cursul nopții se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

 

Prognoza meteo MIERCURI

În cea mai mare parte a ţării, vremea va fi deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu precădere în cursul nopţii; temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -10 şi -1 grad. Cerul va fi temporar noros; în regiunile din estul, sud-estul şi centrul ţării şi în zonele montane temporar vor fi ninsori în general slabe, local în sud-vest se vor semnala mai ales ninsori şi lapoviţă, iar în rest precipitaţiile vor fi posibile doar izolat. Vântul va continua să prezinte intensificări susţinute -viscolind sau spulberând zăpada şi amplificând senzaţia de frig- în zona montană, cu rafale de peste 80 km/h pe creste, dar şi în regiunile estice şi sud-estice, în general cu 50…60 km/h; intensificări temporare vor fi şi în celelalte zone, dar pe arii restrânse şi cu viteze mai mici. Pe alocuri va fi ceață, iar noaptea se va produce frecvent brumă, în special în jumătatea de nord-vest.

BUCUREȘTI: Vremea va fi deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie; astfel, temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/h, amplificând senzaţia de frig.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării. În Dobrogea nebulozitatea va persista şi pe arii extinse vor fi precipitaţii moderate cantitativ, la început mai ales ninsori, apoi şi ploi sau lapoviţă. Înnorări vor fi şi în Muntenia, sudul Moldovei şi al Transilvaniei şi zona montană aferentă unde local, în special în prima parte a zilei, vor fi predominant ninsori. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, pe arii restrânse va fi ceaţă, iar spre sfârşitul nopţii local se va produce brumă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la începutul intervalului în regiunile sud-estice, în zona Carpaţilor de Curbură şi în estul Meridionalilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 10 grade, iar cele minime în general între -9 şi 1 grad.

BUCUREȘTI: Vremea va fi în continuare mult mai rece decât normal în această perioadă a anului. Cerul va avea înnorări temporare, iar în prima parte a zilei vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. În cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.


loading...
Partenerii noștri