Prognoza meteo 22 noiembrie. Ninsori şi polei la munte, ceaţă, burniţă şi vreme rece în restul ţării

Vremea se menţine rece în următoarele ore. În zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea, temperaturile scad simţitor, chiar şi sub zero grade, favorizând producerea poleiului. În restul ţării, cerul se va înnora treptat și mai ales seara și noaptea tempoar va ploua.

21 nov. 2022, 15:40
Prognoza meteo 22 noiembrie. Ninsori şi polei la munte, ceaţă, burniţă şi vreme rece în restul ţării

Prognoza meteo 22 noiembrie. La noapte, cerul va fi variabil în regiunile vestice și sud-vestice și temporar noros în restul teritoriului, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte și în Moldova, mixte în Transilvania și ploi în rest. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime se vor situa între -5 grade în nordul Moldovei și 6 grade pe litoral. Pe alocuri, mai ales în a doua parte a intervalului, se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a nopții, când vor mai fi condiții de ploaie slabă, iar spre sfârșitul acesteia de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

 

Prognoza meteo 22 noiembrie MARTI
Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată în regiunile vestice, sudice și sud-estice, mai scăzute în extremitatea de nord-est și în jurul acestora în rest. În vestul și sud-vestul țării dimineața pe arii restrânse va fi ceață, apoi cerul se va înnora treptat și mai ales seara și noaptea tempoar va ploua. În restul teritoriului, ziua cerul va fi variabil, iar pe alocuri va fi nebulozitate joasă, stratiformă sau ceață și izolat burniță sau ploaie slabă, iar noaptea nebulozitatea va fi pe arii extinse și ploi se vor semnala local în sudul regiunii și izolat în rest. În zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali (în general la peste 1500 m) vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, iar noaptea și condiții de polei. Vântul se va intensifica treptat, din orele amiezii, în sudul Banatului, cu viteze în general de 60…70 km/h, în zona montană aferentă și pe crestele Carpaților Meridionali rafalele vor depăși 90…100 km/h, iar pe arii restrânse și la intesitate mult mai redusă și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, ușor mai scăzute în nordul Moldovei spre 1 grad, iar cele minime între -5 grade în Bucovina și 11 grade pe litoral.

BUCUREȘTI. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, iar dimineața vor fi condiții de ceață. Noaptea se va înnora, iar cu o probabilitate mai mare în cea de a doua parte, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo actualizată de ANM. Vreme de iarnă în Minivacanţa de 1 Decembrie, de la tricou se trece direct la palton şi fular

 

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea se va încălzi, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în ultima decadă a lunii noiembrie, exceptând nordul Moldovei unde se vor menține apropiate de cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și va ploua în regiunile vestice, sudice și local în rest. La munte, pe creste, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali și local în extremitățile de sud-vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei și 18 grade pe litoral, iar cele minime în general între 0 și 10 grade. Pe alocuri se va semnala ceață, cu probabilitate mai mare în cursul nopții în zonele joase din sud, est și centru.

BUCUREȘTI. Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, se vor situa cu mult peste cele obișnuite în ultima decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. În a doua parte a intervalului se va forma ceață.

Citeşte şi: Inversiune termică. Ninsori abundente, apoi anotimpurile se amestecă. Prognoza iernii 2022-2023

 

Prognoza meteo JOI
Valorile de temperatură vor scădea în toată țara, astfel încât în vest, centru și nord se vor apropia de normele perioadei, în timp ce în rest încă se vor situa ușor peste mediile multianuale. În regiunile intracarpatice înnorările vor fi persistente și pe arii relativ extinse va ploua. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și ploile izolate. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, în sud-vestul țării și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Dimineața, pe arii restrânse în centru, sud și est, se va semnala ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice datei, dar vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, mai mult noros seara și noaptea când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat ziua, când la rafală se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h și în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo VINERI
Valorile termice se vor situa, în general, în jurul normelor specifice perioadei. Cerul va avea înnorări în regiunile intracarpatice, unde, cu precădere ziua, pe arii restrânse va ploua slab. În restul țării cerul va fi variabil, iar ploile izolate. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în sud-vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat în centru și sud, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor menține peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.