PROGNOZA METEO 22 noiembrie. Toamna nu se lasă dusă, temperaturile ridicate ţin iarna departe

Vreme cu temperaturi oscilante în următoarea perioadă de timp, însă cu valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, ba chiar mai mari în zilele de luni şi joi.

21 nov. 2021, 16:09
PROGNOZA METEO 22 noiembrie. Toamna nu se lasă dusă, temperaturile ridicate ţin iarna departe

PROGNOZA METEO 22 noiembrie. Luni, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în sud-estul teritoriului și în zonele montane și submontane, iar în rest, îndeosebi în prima parte a zilei, local va fi ceață sau nori de nivel jos. Noaptea, treptat, nebulozitatea se va extinde și temporar va ploua în general slab, în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice și pe arii mai restrânse în rest. În Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali, dar posibil și în zona deluroasă din nordul Moldovei și în estul Transilvaniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în estul țării și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade.

La București, luni, vremea se va menține caldă pentru această dată. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, însă noaptea treptat se va înnora și va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Dimineața va fi ceață sau nebulozitate de nivel jos.

Marţi, vremea se va răci față de ziua precedentă, chiar accentuat în regiunile sudice și sud-estice, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, iar în rest vor fi înnorări, mai persistente pe parcursul zilei, când va ploua slab în Muntenia și Dobrogea și pe arii mai restrânse în Moldova, Transilvania, Oltenia și sudul Banatului. În Carpații Orientali și Meridionali vor fi mai ales ninsori, slabe cantitativ, iar în primele ore ale zilei în zonele subcarpatice din Moldova si estul Transilvaniei mai sunt posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în prima parte a intervalului, în regiunile estice, sud-estice, trecător și în cele vestice, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -4 și 4 grade. Spre sfârșitul nopții, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va forma ceață.

Şi la București, marţi, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO IARNA 2021-2022: Când vin ninsori, viscol şi ger de -30 de grade. Vortexul a apărut la polul Nord

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor. Nebulozitatea va fi persistentă în sud-vestul și local în sudul țării, unde izolat vor mai fi posibile ploi slabe sau burniță, iar în rest cerul va fi temporar noros. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -6 și 4 grade.

La București, miercuri, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va prezenta înnorări, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Joi, în ţară, în regiunile vestice vremea se va încălzi, devenind ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, iar în rest valorile termice se vor menține în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-estul și sudul țării, dar numai cu totul izolat, cel mai probabil pe litoral vor fi posibile ploi slabe sau burniță. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în zona Carpaților Meridionali, iar trecător și în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime între -5 și 6 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

La București, joi, cerul va fi variabil, iar mai ales dimineața și noaptea va fi ceață sau nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, ușor mai scăzută în zona periurbană, transmite ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo de Sărbători. Posibilă răcire a vremii şi precipitaţii, ninsori la munte la început de decembrie. Perioade de ger puternic în ianuarie şi februarie