Prognoza meteo 23 aprilie. Ploi torențiale și vijelii în mare parte din țară la final de săptămână

Metreorologii anunță în continuare ploi torențiale și vijelii pentru mare parte din țară. Dacă duminică maximele zile vor urca până spre 22 de grade, săptămâna viitoare temperaturile vor scădea, apoi vor crește din nou.

22 apr. 2023, 16:59
Prognoza meteo 23 aprilie. Ploi torențiale și vijelii în mare parte din țară la final de săptămână

Prognoza meteo 23 aprilie. La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări în sud-vestul țării, dar numai pe arii restrânse vor mai fi averse slabe în Oltenia și zonele montane aferente. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat se va semnala ceață.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 4…7 grade, potrivit ANM.

Citește și: Vremea în minivacanţa de 1 Mai. Elena Mateescu (ANM) anunţă lapoviţă la munte şi ploi pe Litoral

 

Prognoza meteo 23 aprilie DUMINICA

Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul mediilor climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei; vor fi averse, pe alocuri însoțite și de descărcări electrice în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță, ninsoare sau măzăriche. Izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice datei. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei și noaptea, dar cu înnorări temporare și condiții reduse de ploaie după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.

Citește și: Val de ploi torențiale și furtuni în România. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai

 

Prognoza meteo LUNI
Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice în vest, nord-vest, precum și în sud-vest – unde pe arii restrânse se vor cumula și cantități de apă mai însemnate, dar după-amiaza și noaptea pe spații mai mici și în restul țării. Vor fi condiții de grindină, iar la munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, în regiunile vestice, estice și de sud-est. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor specifice perioadei, astfel că maximele se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar minimele între 3 și 11 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse – noaptea, dar posibil și în cursul după-amiezii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, exceptând vestul teritoriului unde vor fi mai mici decât normele climatologice. În cea mai mare parte a țării, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și local descărcări electrice. Pe alocuri se vor înregistra cantități de apă însemnate și izolat vor fi căderi de grindină. În cursul nopții, la munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în nord-estul teritoriului, local în regiunile vestice, dar de scurtă durată și în restul zonelor, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Dealurile de Vest și 21 de grade în Bărăgan, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade.

București. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate și, cu precădere după-amiaza și seara, se vor semnala averse moderate cantitativ și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea va fi în continuare în general instabilă în majoritatea regiunilor și se va răci îndeosebi în jumătatea de nord. În sudul, centrul și estul țării înnorările vor fi accentuate și, mai ales ziua, pe arii extinse vor fi averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi local mai însemnate și vor fi condiții de grindină. În zona montană înaltă, cu precădere în masivele sudice, vor fi ninsori, lapoviță sau măzăriche. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploi în general slabe se vor semnala pe areale restrânse. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va menține în general instabilă și se va răcori. Înnorările vor fi accentuate și, mai ales pe parcursul zilei, se vor semnala averse posibil mai însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.