Prognoza meteo 23 februarie 2024. Temperaturi de primăvară în majoritatea zonelor țării

Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi în toate regiunile, astfel cã va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã calendaristicã. Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 19 grade, iar cele minime între -1 şi 11 grade, mai scãzute în depresiuni.

22 feb. 2024, 13:36
Prognoza meteo 23 februarie 2024. Temperaturi de primăvară în majoritatea zonelor țării

Prognoza meteo 23 februarie 2024, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile intracarpatice, dar numai în nordul teritoriului, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii slabe – ploi în zonele joase şi mixte în cele montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale pe creste şi pe arii restrânse, cu viteze mai mici, în vest, nord-vest şi în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 şi 8 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo 23 februarie 2024, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 2…4 grade.

Citește și Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi neobişnuite în România, anunţ de ultimă oră de la ANM

Prognoza meteo 23 februarie 2024, vineri, în țară

Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi în toate regiunile, astfel cã va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã calendaristicã. Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 19 grade, iar cele minime între -1 şi 11 grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în vest şi nord-vest, însã numai cu totul izolat şi trecãtor va ploua slab în Banat, Crişana şi Maramureş, precum şi în zonele montane aferente. La altitudini mari vor mai fi posibile precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, dar temporar şi cu viteze mai mici şi în regiunile vestice. Pe areale mici va fi ceaţã.

Prognoza meteo 23 februarie 2024, vineri, în București

Vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi, astfel cã va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã calendaristicã. Temperatura maximã va fi de 17…19 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Spre finalul intervalului vor mai fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 24 februarie 2024, sâmbătă, în țară

Valorile termice vor fi în continuare semnificativ mai ridicate faţã de cele specifice acestei perioade din an. În jumãtatea de vest a ţãrii vor fi înnorãri şi local va ploua. Vor fi mai ales averse, izolat se pot semnala descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15…20 l/mp, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. La altitudini mari vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasã sau ceaţã în extindere pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu precãdere la altitudini mari, dar local şi în vest, în centru şi în est-sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 4 şi 10 grade, uşor mai mici în depresiunile intramontane.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi de îngheţ la munte, ies ghioceii la câmpie. Multe ploi la final de iarnă

Prognoza meteo 24 februarie 2024, sâmbătă, în București

Valorile termice vor continua sã caracterizeze o vreme semnificativ mai caldã decât normal în aceastã perioadã. Temperatura maximã se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasã sau ceaţã în cursul nopţii. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo 25 februarie 2024, duminică, în țară

Regimul termic se va menţine cu mult mai ridicat decât în mod specific datei. Cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local la munte şi pe arii restrânse în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi la viteze mai mici în vest şi est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade. Pe areale mici va fi ceaţã.

Prognoza meteo 25 februarie 2024, duminică, în București

Regimul termic se va menţine cu mult mai ridicat decât în mod specific datei, cu o temperaturã maximã în jurul a 18 grade şi o minimã de 6…7 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.