Prognoza meteo 23 februarie. Vreme rece cu ninsori la munte şi ploi în rest

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior. Va ploua la început în regiunile vestice, nord-vestice, sud-vestice și centrale, iar noaptea cu precădere în est și sud. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

22 feb. 2022, 16:13
Prognoza meteo 23 februarie. Vreme rece cu ninsori la munte şi ploi în rest

Prognoza meteo 23 februarie. La noapte, cerul va fi noros în regiunile sudice și va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. Va ploua slab, local în Oltenia și izolat în rest. La munte, pe arii restrânse, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile minime se vor încadra între -5 și 5 grade, ușor mai scăzute în zonele depresionare. Pe suprafețe restrânse va fi ceață.

București. Cerul va fi noros, iar în prima parte a nopții trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

Prognoza meteo 23 februarie MIERCURI

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior, iar în vest, nord și centru vor ajunge să se situeze în jurul mediilor multianuale specifice datei. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi precipitații pe arii relativ extinse, ziua în special în regiunile vestice, nord-vestice, sud-vestice și centrale, iar noaptea cu precădere în est și sud. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, unde pe alocuri se va depune strat consistent de zăpadă, mixte în interiorul arcului carpatic și predominant ploi în rest. Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Pe parcursul zilei, unele intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei montane, precum și, local, în Oltenia și Transilvania, dar la viteze mai mici și pentru intervale mai scurte de timp. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade. Pe suprafețe mici, dimineața și noaptea, se va forma ceaţă.

București. Valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar se vor situa în continuare peste normele caracteristice perioadei. Cerul va fi mai mult noros, iar seara și noaptea temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare zonă a țării

Prognoza meteo JOI

Valorile termice diurne se vor situa, în cea mai mare parte a țării, uşor peste cele normale la această dată, iar cele minime în jurul acestora, astfel că maximele se vor încadra între 2 și 13 grade, iar minimele între -11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 4 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est a teritoriului, unde mai ales ziua, trecător și pe arii restrânse, vor mai fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie, iar la munte predominant ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă.

București

Valorile termice se vor situa uşor peste cele normale în ultima decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat după-amiaza și în general slab în restul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -5 grade.

Citeşte şi: Bariera care blochează drumul spre Cota 1.400 din Sinaia, tăiată cu flexul. Ce riscă cel care a distrus-o

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice diurne, în creştere uşoară faţă de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării, vor fi mai ridicate decât cele specifice datei, astfel că maximele se vor încadra între 4 şi 13 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri, dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, va fi ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile intramontane şi 4 grade pe litoral.

București

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, în creştere uşoară față de ziua precedentă, se va situa peste valoarea normală a datei şi va fi de 12…13 grade, iar cea minimă va fi de 0…-2 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -5 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice sfârșitului de februarie. Cerul se va înnora treptat, în primele ore ale intervalului în regiunile vestice și sud-vestice, apoi, treptat, și în restul teritoriului. Trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mai ales ploi în interiorul arcului carpatic și predominant ninsori la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 13 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade. Izolat se va forma ceață.

București

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.