Prognoza meteo 23 iunie. Temperaturile scad şi se anunţă ploi şi vijelii

După temperaturile caniculare vin furtuni. Joi temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă faţă de zilele precendete, maximele zilei nu vor mai depăşi 29 de grade. Ploile ăşi vor face apariţia în regiunile sud-vestice, la munte, dar şi în estul ţării. În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale datei. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade.

22 iun. 2022, 16:07
Prognoza meteo 23 iunie. Temperaturile scad şi se anunţă ploi şi vijelii

Prognoza meteo 23 iunie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, în jumătatea de sud-vest a țării, iar în primele ore ale intervalului și în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Carpații Meridionali și local în regiunile estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 19 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până spre 4 grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo 23 iunie JOI
ÎN ȚARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice pe arii în general restrânse în regiunile sud-vestice și la munte, și izolat, cu precădere în cele estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului local la munte, în est și sud-est, și izolat în restul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 19 grade.

BUCUREȘTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Vreme extremă în România. Temperaturi caniculare şi disconfort termic în sud, furtuni în nord-est şi la munte

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă pe arii restrânse în vestul și sudul țării, iar în rest se va menține apropiată de normalul termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în regiunile estice, sud-estice și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 20 grade, mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Citeşte şi: Prognoza meteo vara 2022. Elena Mateescu: „Este posibil să avem cea mai secetoasă vară din istorie”

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi și va deveni local călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări tempoare și pe alocuri ploi de scurtă durată și descărcări electrice, în sud-vest, est și sud-est, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime între 8 și 20 grade.

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, iar noaptea trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil cu înnorări, local ploi de scurtă durată și descărcări electrice, în prima parte a intervalului la munte, iar noaptea în estul și sud-estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în regiunile estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel că temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.