Prognoza meteo 24 decembrie 2022. Temperaturi de primăvară înainte de Crăciun

Valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, cu precădere în vestul țării.

23 dec. 2022, 21:46
Prognoza meteo 24 decembrie 2022. Temperaturi de primăvară înainte de Crăciun

Prognoza meteo 24 decembrie 2022. La noapte, în ţară, în regiunile extracarpatice va fi nebulozitate joasă și local ceață, posibil asociată pe alocuri cu burniță. În restul teritoriului, vor fi înnorări, iar din a doua parte a nopții local și temporar va ploua slab.

La munte, la altitudini mari mari de 1800m vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 6 grade.

În București, va fi nebulozitate de nivel jos sau ceață, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo 24 decembrie 2022

În ţară, valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, cu precădere în vestul țării. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, ziua local în jumătatea de nord a țării și pe alocuri în rest, iar noaptea izolat, îndeosebi în centru, nord și est.

La munte, la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor fi de peste 80…100 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade. Local va fi ceață, îndeosebi în primele ore ale intervalului în sud și sud-est, iar noaptea cu precădere în vest și nord-vest.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări, trecător ziua va ploua slab, iar îndeosebi dimineața va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Citeste si Cum va fi vremea în luna ianuarie 2023. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Prognoza meteo 25 decembrie 2022

În ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată, cu precădere în jumătatea sudică a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe alocuri, trecător ploi slabe în nordul, centrul și nord-estul țării, precum și la munte. La altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Local va fi ceață în primele ore ale zilei în regiunile vestice și nord-vestice, iar noaptea în cele sudice.

În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată, cu o maximă de 10…11 grade și o minimă de 0…1 grad. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, iar noaptea vor fi nori de nivel jos și ceață. Vântul va sufla în general slab.

Prognoza meteo 26 decembrie 2022

În ţară, în zonele joase din sudul și din estul țării, nebulozitatea și local ceața vor fi persistente, condiții în care -pe timpul zilei- vremea va fi relativ rece. În restul teritoriului, în special în zonele montane și submontane, valorile termice se vor situa mult peste cele normale în această perioadă din an; cerul va fi temporar noros și pe alocuri va ploua, cu precădere seara și noaptea, iar ceața se va forma izolat.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 8 grade.

În București, vremea va fi închisă, iar pe timpul zilei și relativ rece. Nebulozitatea va persista în mare parte din interval și temporar se va forma ceață, în special dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Prognoza meteo 27 decembrie 2022

În ţară, pe parcursul zilei, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice datei în cea mai mare parte a țării, cerul va avea înnorări îndeosebi în vest, centru și nord unde va ploua local, în timp ce în rest ploile vor fi izolate. La munte, vremea va fi în răcire semnificativă, vor fi precipitații mixte, predominant ninsori la altitudini mari, unde vântul va sufla tare.

Noaptea va fi mult mai rece decât precedentele în special în regiunile intracarpatice, cerul va fi parțial noros, iar precipitații se vor mai semnala pe spații mici. Intensificări ale vântului vor fi local și temporar în toate zonele țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, iar cele minime între -7 și 1 grad, ușor mai ridicate în Dobrogea. La începutul zilei, în sud și în sud-est pe alocuri se va mai semnala ceață.

În București, cerul va avea înnorări temporare, dimineața vor fi condiții de ceață, apoi de ploaie slabă, trecătoare. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Valorile termice, cu precădere cele din timpul zilei, se vor situa peste normele perioadei, astfel că maxima va fi de 8…9 grade, iar minima de -2…0 grade.

Citeste si Explozia arctică Elliott face ravagii în SUA. Va ajunge ciclonul-bombă şi în România? Elena Mateescu, director ANM: „Se manifestă prin scăderea drastică a temperaturilor la valori de -40, -45 grade C”

Prognoza meteo 28, 29, 30 decembrie 2022

Valorile termice diurne, în creștere treptată, vor fi peste cele normale în această perioadă din an, iar cele din cursul nopților se vor situa în jurul mediilor multianuale. Precipitații slabe vor fi posibile în regiunile nord-vestice, iar în zonele joase de relief, în a doua parte a intervalului, va crește probabilitatea de formare a ceții.

În București, regimul termic diurn se va situa ușor peste cel mediu multianual, iar în cursul nopților vor fi valori în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă, dar se poate forma ceață.