PROGNOZA METEO 24 decembrie. Cum va fi vremea în Ajun de Crăciun

Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind mult mai caldã decât ar fi normal în ultima decadã a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în vest, centru şi sud. Temperaturile vor ajunge până la 15 grade joi. Spre seară se anunţă ploi, apoi precipitaţii mixte la munte.

23 dec. 2020, 15:37
PROGNOZA METEO 24 decembrie. Cum va fi vremea în Ajun de Crăciun
PROGNOZA METEO 24 decembrie. Vreme caldă şi ploi în Ajun de Crăciun

PROGNOZA METEO 24 decembrie. La noapte, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab, local în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţãrii şi izolat în rest. În zona montanã înaltã, precipitaţiile vor fi mixte şi vor mai fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, iar pe arii restrânse şi cu viteze mai mici, în regiunile nord-vestice. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât ar fi normal la aceastã datã, vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade. În zonele joase, îndeosebi din sudul teritoriului, local se va forma ceaţã.
PROGNOZA METEO 24 decembrie. În BUCURESTI, cerul va prezenta înnorãri şi trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 3…4 grade. Spre sfârşitul nopţii, îndeosebi în zona preorãşeneascã se va forma ceaţã. potrivit ANM.

PROGNOZA METEO 24 decembrie JOI. Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind mult mai caldã decât ar fi normal în ultima decadã a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în vest, centru şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade. Cerul va fi parţial noros în regiunile sudice şi noros în rest. În cursul zilei, ploile vor fi slabe şi pe arii restrânse doar prin regiunile nord-vestice şi în zona de munte, însã seara şi noaptea, acestea se vor semnala pe arii extinse în Maramureş, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în jumãtatea de nord a Moldovei. În zona montanã înaltã se vor semnala precipitaţii mixte, iar mai ales în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantitãţile de apã vor depãşi local 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 70…90 km/h, iar pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în regiunile vestice. În zonele joase, în special din sud şi est, izolat se va semnala ceaţã.
PROGNOZA METEO 24 decembrie. În BUCURESTI vremea va continua sã se încãlzeascã uşor, devenind mult mai caldã decât ar fi normal în ultima decadã a lunii decembrie. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo ANM pentru final de an. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

 

PROGNOZA METEO VINERI
În regiunile sudice şi sud-estice valorile termice se vor menţine mult mai ridicate comparativ cu mediile multianuale, în timp ce în rest, vremea va intra într-un proces de rãcire. Cerul va fi mai mult noros şi mai ales în cursul zilei va ploua în vestul, nordul şi centrul ţãrii, iar seara şi noaptea, local şi în rest. În Maramureş, Transilvania şi în Moldova, în cursul nopţii, izolat şi trecãtor vor fi şi ninsori sau lapoviţã. La munte, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei, iar la altitudini mari treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã. Pe alocuri se vor cumula cantitãţi de apã de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice şi izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a teritoriului, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade. Izolat şi trecãtor se va semnala ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va menţine mult mai caldã decât ar fi normal la aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 4…5 grade. Ziua cerul va fi temporar noros, apoi nebulozitatea se va accentua, iar mai ales în a doua parte a nopţii, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. La începutul intervalului vor mai fi condiţii de ceaţã.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA
Vremea se rãci accentuat în toatã ţara şi va fi în general închisã, cu înnorãri şi precipitaţii pe arii extinse în cea mai mare parte a teritoriului. În regiunile sudice şi sud-estice, pe parcursul zilei vor predomina ploile, iar noaptea în Oltenia, sudul Banatului, nordul Munteniei şi al Dobrogei vor fi mai ales ninsori; în Moldova şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte (lapoviţã, ninsoare şi pe alocuri ploi). Local, mai ales în sud-vest, în centru şi în zonele deluroase, se va depune strat de zãpadã. La munte va ninge, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curburã şi în Munţii Banatului. În special în sud şi sud-vest, se vor cumula cantitãţi de apã însemnate. Pe spaţii restrânse vor fi posibile depuneri de polei. În extremitatea de vest-nord-vest vor fi şi intervale de cer degajat, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã. Vântul se va intensifica în special în cursul nopţii la munte şi în regiunile sudice şi va avea local şi temporar unele intensificãri şi în vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 7 grade, uşor mai ridicate în sud-estul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul ţãrii.
BUCURESTI
Vremea se va rãci accentuat şi va fi închisã, cu precipitaţii moderate cantitativ în mare parte a intervalului. Va ploua, iar spre sfârşitul nopţii se va semnala lapoviţã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în special noaptea, când rafalele vor atinge 45…55 km/h. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de 1…2 grad.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea se va menţine în general închisã, iar pe parcursul zilei precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse. În Dobrogea şi sudul Munteniei va ploua, în Oltenia, nordul Munteniei şi sudul Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţã în primele ore, apoi şi ploi ce vor depune pe alocuri polei, iar în restul teritoriului local şi temporar vor predomina ninsorile, cu depunere de strat de zãpadã, mai consistent la munte. Vântul va avea intensificãri în regiunile sudice şi sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, mai ridicate în Dobrogea, pânã la 12…13 grade pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiuni. Pe alocuri, noaptea, se va forma ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi în general închisã pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ploaie. Vântul va avea intensificãri temporare. Temperatura maximã se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minimã va fi de -1…0 grade.