Prognoza meteo 24 iulie 2022. Valul de caniculă va persista în următoarea perioadă, iar disconfortul termic se va accentua de la o zi la alta

Valul de căldură va fi persistent în jumătatea sudică a țării, unde disconfortul termic va fi accentuat.

23 iul. 2022, 16:39
Prognoza meteo 24 iulie 2022. Valul de caniculă va persista în următoarea perioadă, iar disconfortul termic se va accentua de la o zi la alta

Prognoza meteo 24 iulie 2022. La noapte, cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în regiunile nordice și nord-vestice unde, mai ales spre dimineață, vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului și numai izolat averse și descărcări electrice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 11 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest până la 25 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

Prognoza meteo 24 iulie 2022

Valul de căldură va fi persistent în jumătatea sudică a țării, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Îndeosebi din orele amiezii, în centru și nord-est și în zonele montane și pe arii mai restrânse în rest, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere.

Vor fi înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală în general de 60…80 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. Izolat cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp. Temperaturile maxime, mai scăzute față de ziua precedentă în jumătatea de nord-vest, se vor încadra în general între 30 și 41 de grade, cu cele mai mari valori în sudul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

În Bucureşti, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și averse). Temperatura maximă va fi de 39…40 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade.

Citeste si ANM: „Ne putem aştepta la noi recorduri de temperatură”. Vârful caniculei înregistrat în țara noastră a fost în august 1951

Prognoza meteo 25 iulie 2022

Deşi valorile termice vor scădea faţă de zilele anterioare şi în sudul ţării, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, pe alocuri caniculară în sud-vest şi în sudul extrem, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare în Muntenia, Oltenia şi în sud-estul Transilvaniei (inclusiv zona montană aferentă), precum şi în Dobrogea unde, cu precădere în prima parte a zilei, izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în est, sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 7 grade.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, deşi valorile termice vor fi mai scăzute faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo 26 iulie 2022

Vremea va fi călduroasă în toată ţara, cu disconfort termic în creştere, iar canicula va fi în extindere şi în intensificare în jumătatea de sud-vest. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil şi doar la munte vor fi posibile izolat ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla în general moderat pe litoral şi pe crestele montane; seara şi noaptea însă, în regiunile vestice şi nord-vestice, va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări accentuate, local intensificări ale vântului, izolat posibil vijelii, averse şi descărcări electrice).

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 şi 38 de grade, cu valori de 28…31 de grade pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre 8…10 grade.

În Bucureşti, vremea va deveni din nou caniculară, cu disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Citeste si Val de caniculă în Europa. Oraşele care s-au adaptat cel mai bine la temperaturile extreme

Prognoza meteo 27 iulie 2022

În vest, în nord şi în centru, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, însă în sudul şi în estul ţării valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii extinse în zonele montane şi submontane şi pe alocuri în restul teritoriului.

Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi posibile vijelii şi grindină. În extremitatea de sud-est, fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile în cursul nopţii, însă vântul va avea intensificări în mare parte din intervalul. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 36 de grade, mai ridicate (spre 38…39 de grade) în Câmpia Română; minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

În Bucureşti, canicula se va intensifica, temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi însă va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (perioade cu înnorări accentuate, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi averse).

Prognoza meteo 28-30 iulie 2022

Vremea va fi călduroasă, local caniculară îndeosebi la câmpie. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică – în prima zi pe alocuri la munte, în sud şi sud-est, iar la sfârşitul intervalului în vest şi centru.