Prognoza meteo 24 octombrie 2021. Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei

Vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii octombrie.

24 oct. 2021, 00:34
Prognoza meteo 24 octombrie 2021. Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei

Prognoza meteo 24 octombrie 2021

În ţară, cerul va fi senin în regiunile vestice, iar în rest variabil, cu înnorări temporare în nord-est, iar pe parcursul zilei și în sud și sud-est, dar numai izolat vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova și Dobrogea, precum și la munte, cu precădere pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 4 grade. Dimineața și noaptea, izolat îndeosebi în centrul țării se va forma ceață.

În București, vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va avea unele înnorări mai ales în prima parte a zilei, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 0 grade.

Prognoza meteo 25 octombrie 2021

În ţară, vremea va fi rece pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și variabil în rest, temporar cu unele înnorări în Dobrogea și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, unde temporar se vor atinge viteze de 55…60 km/h, iar trecător și în zona Carpaților Meridionali.

Citeste si PROGNOZA METEO noiembrie 2021. Când încep ninsorile în România

Temperaturile maxime se vor situa între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 și 3 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -7 grade, dar și mai ridicate până la 5…7 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Dimineața și noaptea, local în centrul țării și izolat în rest se va semnala ceață.

În București, vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi 0…2 grade.

Prognoza meteo 26 octombrie 2021

În ţară, în Dobrogea, sudul Moldovei, Muntenia și parțial în Oltenia, vremea se va menține rece, în condițiile în care norii de nivel jos vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar cu totul izolat, îndeosebi pe litoral, vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. În celelalte regiuni temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, iar cerul va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, Moldova și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor situa între 9 și 16 grade, iar cele minime între -6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceață.

În București, valorile termice diurne se vor menține sub mediile multianuale. Norii de nivel jos vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo 27 octombrie 2021

În ţară, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări care vor persista în cea mai mare parte a intervalului în regiunile sudice și sud-estice, unde izolat vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului.

Citeste si Prognoza meteo în România. Cum va fi la iarnă. Alertă de la meteorologi

Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 16 grade, iar cele minime între -6 grade în estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceață.

În București, vremea va fi în general închisă, cu valori termice apropiate de cele normale pentru această dată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Prognoza meteo 28, 29, 30 octombrie 2021

În ţară, în regiunile sudice și sud-estice vremea va fi în general închisă, izolat va burnița, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale caracteristice perioadei. În restul țării vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal, în general frumoasă, iar condițiile de ploaie reduse. În cursul dimineților și al nopților, pe alocuri, se va forma ceață.

În București, vremea va fi în general închisă și trecător vor fi condiții de burniță. Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei.


loading...