Prognoza meteo 25 decembrie 2020. Crăciun cu temperaturi de martie. Când se răceşte vremea

Prognoza meteo 25 decembrie 2020. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate de Crăciun. Se vor înregistra maxime de până la 15 grade. Vremea se răceşte în weekend, atunci când sunt aşteptate ploi şi ninsori.

24 dec. 2020, 13:51
Prognoza meteo 25 decembrie 2020. Crăciun cu temperaturi de martie. Când se răceşte vremea

Prognoza meteo 25 decembrie 2020. VINERI.

  În vestul, nordul, nord-estul și centrul țării vremea se va răci, va fi închisă, iar temporar și pe arii extinse va ploua. Noaptea, în Moldova, Transilvania și posibil și în Maramureș, pe alocuri vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

La munte se vor semnala precipitații mixte ce vor determina pe suprafețe mici polei, iar la altitudini mari treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp.

În restul teritoriului valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va avea înnorări temporare ziua, apoi va deveni mai mult noros. Îndeosebi seara și noaptea trecător va ploua în general slab cantitativ.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, în special pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 70…80 km/h, și pe arii restrânse și la viteze mai mici și în sudul și sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a teritoriului, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo 25 decembrie 2020. BUCUREȘTI. Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Ziua cerul va fi temporar noros, apoi nebulozitatea se va accentua și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi Prognoza meteo ANM pentru final de 2020 şi început de 2021. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se răci accentuat şi va fi în general închisă, cu înnorări şi precipitaţii pe arii extinse în cea mai mare parte a teritoriului. În regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice, pe parcursul zilei vor predomina ploile, iar noaptea în Oltenia, sudul Banatului, nordul Munteniei şi al Dobrogei vor fi mai ales ninsori și lapoviță; în Moldova şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte (lapoviţă, ninsoare şi pe alocuri ploi).

La munte va ninge, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Munţii Banatului. În sud şi sud-vest, se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate. Pe spaţii restrânse vor fi posibile depuneri de polei. În nord-vestul și nordul țării ziua vor fi posibile precipitații slabe, pe suprafețe mici, apoi cerul se va degaja treptat.

Vântul se va intensifica în special în cursul nopţii la munte şi în regiunile sudice şi va avea local şi temporar unele intensificări şi în vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul ţării.

Vremea în BUCUREȘTI se va răci accentuat şi va fi închisă. Temporar va ploua în general moderat cantitativ, iar noaptea vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Prognoza meteo DUMINICA. Vremea se va menţine în general închisă, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse. În special la începutul zilei, vor mai fi ninsori şi lapoviţă în sud-vest, centru şi est, la deal şi la munte şi izolat în rest, apoi în mare parte a ţării vor predomina ploile, ce vor depune pe alocuri polei, cu probabilitate mai mare în Moldova, nordul Munteniei şi zonele montane.

În jumătatea de sud se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, ce vor depăşi 20…30 l/mp în Carpaţii Meridionali şi Dealurile Subcarpatice. Vântul va sufla tare la munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h şi va avea intensificări locale şi temporare şi în restul teritoriului, în special în sud şi sud-vest şi în regiunile estice.

În cursul zilei valorile de temperatură vor fi între -1…0 grade în Moldova şi estul Transilvaniei și 10…12 grade în sudul Dobrogei; noaptea, pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, în multe zone din ţară se vor înregistra temperaturi comparabile sau chiar mai ridicate decât cele diurne, iar minimele vor fi cuprinse în general între 0 și 9 grade. Local, mai ales noaptea, se va forma ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI va fi în general închisă. În primele ore vor mai fi posibile precipitaţii mixte, apoi va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h. Pe parcursul zilei temperatura aerului se va menține la valori de 2…3 grade, însă noaptea, pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, se vor înregistra 6…7 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor şi se va încălzi semnificativ în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului în extremitatea de est-sud-est unde pe arii restrânse va mai ploua slab şi local cu ceaţă sau nebulozitate de plafon jos dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief, posibil izolat persistente în sud şi în depresiuni.

Vântul va avea intensificări la munte, în special în Carpaţii Meridionali, temporar în regiunile vestice şi pe alocuri în partea de est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile intramontane şi 7…8 grade în Banat şi pe litoral.

Vremea în BUCUREȘTI va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu maximă a temperaturii aerului în jurul a 11 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat în prima parte a zilei, apoi va deveni slab. Minima termică va fi de 1…3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, mai ales în cursul nopţii.

DE MARTI PANA VINERI, vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii decembrie în toată ţara. Va ploua temporar, moderat cantitativ, în regiunile vestice, iar spre sfârşitul perioadei vor fi posibile ploi slabe, trecătoare izolat şi în restul ţării. Vor mai fi condiţii de ceaţă.