Prognoza meteo 25 februarie 2024. Temperaturi de 19 grade și duminică. În ce zone va ploua

Regimul termic se va menţine cu mult mai ridicat decât cel specific sfârşitului de februarie, deşi valorile diurne vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent în est, sud şi centru. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în cursul zilei vor fi ploi slabe pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova şi izolat în rest, cu o probabilitatea mai mare în Crişana şi Maramureş.

24 feb. 2024, 15:52
Prognoza meteo 25 februarie 2024. Temperaturi de 19 grade și duminică. În ce zone va ploua

LA NOAPTE

TARA
Cerul va fi variabil în sud-est şi va prezenta înnorãri în restul teritoriului. Va ploua slab în Maramureş, Crişana, pe arii relativ extinse în Oltenia, local în Banat şi pe spaţii mai mici în Transilvania, în vestul şi nord-vestul Munteniei, dar posibil şi în nordul Moldovei. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 10…15 l/mp în jumãtatea de vest a Carpaţilor Meridionali. La munte, la altitudini de peste 2000 m, trecãtor vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, vor fi cuprinse între 4 şi 10 grade, uşor mai scãzute doar în estul Transilvaniei. Pe arii restrânse se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Cerul va fi variabil în prima parte a nopţii, apoi va deveni mai mult noros. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã, mult mai ridicatã decât media climatologicã specificã datei, se va situa în jurul valorii de 6 grade.

DUMINICA

TARA
Regimul termic se va menţine cu mult mai ridicat decât cel specific sfârşitului de februarie, deşi valorile diurne vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent în est, sud şi centru. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în cursul zilei vor fi ploi slabe pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova şi izolat în rest, cu o probabilitatea mai mare în Crişana şi Maramureş. Trecãtor, pe crestele montane vor fi posibile precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, pe spaţii mici cu uşoare intensificãri la munte, în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade, izolat mai scãzute în Delta Dunãrii, iar cele minime între 3 şi 11 grade. Pe alocuri, în special în depresiuni şi în regiunile extracarpatice, se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Regimul termic se va menţine cu mult mai ridicat decât în mod normal la sfârşitul lunii februarie, deşi valorile diurne vor fi mai scãzute decât în intervalul anterior. Temperatura maximã va fi de 16…18 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi temporar noros şi pe parcursul zilei, trecãtor, vor fi condiţii de ploaie slabã. Vântul va sufla slab şi moderat.

LUNI

TARA
Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit, deşi valorile nocturne vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil şi doar izolat, ziua, vor fi ploi slabe în zona Carpaţilor Occidentali şi cea din vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, în sudul Banatului şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai scãzute în depresiuni spre -4…-2 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit, deşi valorile termice vor continua sã scadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 15…17 grade, iar cea minimã de 2…3 grade. În cursul nopţii va creşte probabilitatea de ceaţã.

MARTI

TARA
Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât normal la finalul lunii februarie în toatã ţara, cu precãdere în vest şi nord-vest, deşi valorile termice vor scãdea uşor în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8…11 grade pe litoral şi în deltã şi 20 de grade în zonele deluroase din vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scãzute în depresiunile din estul şi sud-estul Transilvaniei, spre -4 grade. Cerul va fi în general variabil, însã dimineaţa şi mai ales noaptea, pe alocuri în sud şi în est, vor fi nori joşi şi ceaţã (cu probabilitate mai mare în Dobrogea unde pot persista). Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi al Transilvaniei, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

BUCURESTI
Valorile termice, deşi vor continua sã scadã uşor, vor caracteriza o vreme mai caldã decât în mod normal la finalul lunii februarie. Cerul va fi variabil în mare parte a intervalului, însã în orele dimineţii şi cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii vor fi nori joşi şi ceaţã. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã de 1…3 grade.