Prognoza meteo 25 iulie 2022. Canicula se intensifică, iar disconfortul termic rămâne crescut. Când vor reveni temperaturile normale pentru această perioadă

Deşi valorile termice vor scădea faţă de zilele anterioare, vremea se va menţine caniculară în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi ridicat.

24 iul. 2022, 16:40
Prognoza meteo 25 iulie 2022. Canicula se intensifică, iar disconfortul termic rămâne crescut. Când vor reveni temperaturile normale pentru această perioadă

Prognoza meteo 25 iulie 2022. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări, intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală în general de 60…80 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale, mai ales în prima parte a nopții, local în Muntenia, Dobrogea și pe suprafețe mai mici în Oltenia, Moldova și Transilvania. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În Bucureşti, cerul va prezenta înnorări și va crește probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și averse). Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Prognoza meteo 25 iulie 2022

Deşi valorile termice vor scădea faţă de zilele anterioare vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, pe alocuri, în vestul şi în sudul teritoriului, caniculară, cu disconfortul termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Citeste si Vremea schimbă foaia. Furtună electrică după caniculă, se anunţă vijelii şi grindină

Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare ziua în regiunile sudice, unde izolat vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în est, sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 7 grade.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală ce va putea atinge pragul critic de 80 de unități, deşi valorile termice vor fi mai scăzute faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo 26 iulie 2022

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară pe arii extinse în regiunile vestice, sudice și local în centru și în nord-vest. Disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în Oltenia, Muntenia, în Câmpia de Vest și pe alocuri în Dobrogea.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil şi doar la munte vor fi posibile izolat ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla în general moderat pe litoral şi pe crestele montane. Seara şi noaptea însă, în regiunile vestice şi nordice, va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări accentuate, local intensificări ale vântului, posibil vijelii, averse şi descărcări electrice). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, cu valori de 27…30 de grade pe litoral, iar minimele termice vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre 8 grade.

În Bucureşti, vremea va deveni din nou caniculară, cu disconfort termic în creştere și indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 18 grade.

Prognoza meteo 27 iulie 2022

În sudul şi în sud-estul ţării valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, în timp ce în rest valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă.

Local în nord, în centru, în est și la munte și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 37 de grade, mai ridicate (spre 39…40 de grade) în Muntenia. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

În Bucureşti, canicula se va intensifica, temperatura maximă se va situa în jurul a 39 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi vor fi condiții pentru înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi averse.

Citeste si ANM: „Ne putem aştepta la noi recorduri de temperatură”. Vârful caniculei înregistrat în țara noastră a fost în august 1951

Prognoza meteo 28 iulie 2022

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară local în vest, în sud și sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiază și seara, în zonele de deal și de munte și pe alocuri în centru, est și sud-est.

Izolat, ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 şi 22 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare caniculară, deși valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent, astfel că disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, însă după-amiază vor fi condiții pentru înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi averse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană.

Prognoza meteo 29-31 iulie 2022

Vremea va fi călduroasă, local caniculară îndeosebi la câmpie în prima parte a intervalului, apoi valorile termice vor marca o scădere. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată în prima zi la munte, apoi și în celelalte regiuni.


loading...