Prognoza meteo 25 mai. Vreme caldă cu temperaturi de vară, dar și furtuni violente

Vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, dar și în general instabilă. Temperaturile maxime vor urca până la 28 de grade Celsius.

24 mai 2023, 16:15
Prognoza meteo 25 mai. Vreme caldă cu temperaturi de vară, dar și furtuni violente

Prognoza meteo 25 mai. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în centru și în zona deluroasă din sud. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, în marea lor majoritate mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 7 și 17 grade. Spre dimineață se va semnala ceață, izolat îndeosebi în regiunile vestice.

BUCUREȘTI. Cerul va fi temporar noros și mai ales la începutul nopții vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…15 grade.

Citește și: Alertă meteo de furtuni violente și vijelii în jumătate de țară. Ciclonul se îndreaptă spre Bucureşti

 

Prognoza meteo 25 mai – JOI

Vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, dar și în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiaza și seara, prin înnorări temporar accentuate și intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii și grindină, local la munte, în Transilvania, dealurile Crișanei și Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei și pe arii restrânse în rest. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Noaptea aria ploilor se va restrânge, iar acestea se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în centru, sud și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață îndeosebi în vest și centru, potrivit ANM. 

BUCUREȘTI. Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în orele serii și din nou spre sfârșitul nopții când vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatură maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în vestul, sudul și parțial în centrul țării, precum și în zonele de munte, unde mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h) și vijelii. Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord și nord-est, iar cele minime între 8 și 17 grade.

BUCUREȘTI. Vremea va fi general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, iar cu o probabilitate mai mare dimineața și din nou după-amiaza și seara vor fi averse ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade și minima de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi în continuare în general instabilă. În cea mai mare parte a țării, vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii extinse, în special în a doua parte zilei, averse și descărcări electrice; pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate și vor mai fi condiții de grindină. Începând din orele serii, aria acestor fenomene va fi în restrângere spre sud-vestul teritoriului. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și temporar în extremitatea de vest, dar se poate intensifica izolat și pentru scurt timp și în celelalte zone, asociat averselor. Temperaturile maxime, în general în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii mai, se vor încadra între 20 și 27 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiuni și 17…18 grade pe litoral. Cu totul izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în continuare în general instabilă. Vor fi înnorări, temporar chiar accentuate, averse posibil moderate cantitativ și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat și trecător va avea rafale de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi în continuare în general instabilă în sudul și în vestul țării unde, cu precădere după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate și local averse și descărcări electrice; pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor mai fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici, cu precădere în centru. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile sud-estice, dar se poate intensifica izolat și pentru scurt timp și în celelalte zone, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 7 și 16 grade. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.