Prognoza meteo 25 septembrie. Vreme de vară cu temperaturi de peste 30 de grade, dar şi furtuni

Vremea va fi în general frumoasã şi caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie în toatã ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade. În Capitală, vremea va fi caldã pentru aceastã datã, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

24 sept. 2023, 14:14
Prognoza meteo 25 septembrie. Vreme de vară cu temperaturi de peste 30 de grade, dar şi furtuni
Prognoza meteo miercuri 7 septembrie 2023. Vremea se încălzește din nou

Prognoza meteo 25 septembrie. La noapte, gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat în jumãtatea de vest a teritoriului, unde se va manifesta prin perioade cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi izolat vijelii (cu rafale de 55…70 km/h) şi cãderi de grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp, iar în Banat, sudul Crişanei şi nord-vestul Olteniei pe alocuri 40…60 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor avea o probabilitate micã de apariţie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sud şi centru (45…55 km/h), precum şi la munte, în special în zona înaltã din vestul Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade. Pe arii restrânse se va semnala ceaţã, în special în nord-est, sud-est şi în depresiuni, potrivit ANM.

BUCURESTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat (rafale de pânã la 30…35 km/h). Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

 

Prognoza meteo 25 septembrie LUNI

Vremea va fi în general frumoasã şi caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul intervalului în sud-vestul teritoriului şi la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile sudice şi sud-estice, ce vor atinge viteze în general de 40…50 km/h, dar şi la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde vor fi rafale de 60…70 km/h. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţã îndeosebi în depresiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 18 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral, pânã la 20 de grade.

BUCURESTI. Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, deşi valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri dupã-amiaza şi seara, când la rafalã se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 14…17 grade.

Citeşte şi: Furtuni violente după temperaturile ridicate. Alerte meteo cod portocaliu şi galben de ploi şi vijelii pentru jumătate de ţară

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va menţine predominant frumoasã şi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil în regiunile sudice şi sud-vestice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri mai ales pe parcursul zilei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei şi al Banatului, unde vor fi viteze în general de 40…50 km/h, dar şi la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, cu rafale de 60…70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 3…4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pânã la 19…20 de grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţã în special în depresiunile intramontane.

BUCURESTI. Vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a zilei, când va atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 28…30 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Citeşte şi: Val de aer tropical la final de septembrie. Cum va fi vremea în octombrie şi de când vin ploile de toamnă

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi în general frumoasã şi se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie, cu valori diurne în medie cu 5…8 grade peste cele normale; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 9 şi 17 grade, mai scãzute în depresiuni, spre 3…4 grade în cele ale Carpaţilor Orientali, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, iar în primele ore şi spre sfârşitul intervalului izolat se va forma ceaţã şi posibil, pe areale restrânse, nebulozitate joasã. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu uşoare intensificãri în regiunile sudice şi la munte.

BUCURESTI. Vremea va fi predominant frumoasã şi în continuare mai caldã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie; temperatura maximã va fi de 27…29 de grade (cu 5…6 grade peste media climatologicã a datei), iar cea minimã de 12…15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, trecãtor cu rafale de 35…40 km/h ziua.

 

Prognoza meteo JOI

Va fi în continuare vreme în general frumoasã şi caldã, cu temperaturile maxime ce se vor încadra între 21 şi 29 de grade şi minime între 3…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18…19 grade pe litoral. Cerul va fi parţial noros în sudul teritoriului şi variabil la senin în celelalte zone. Vântul va fi moderat, izolat cu uşoare intensificãri la munte şi în partea de sud-sud-est a ţãrii şi va sufla în general slab în rest. În primele ore şi spre sfârşitul intervalului, izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Va fi în continuare vreme mai caldã decât normal, cu o maximã a temperaturii aerului de 26…28 de grade şi minima de 12…14 grade. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla în general moderat.