Prognoza meteo 26 aprilie 2023. Vremea se răcește în cea mai mare parte a țării

Vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse pe arii relativ extinse în centrul, estul și sudul teritoriului și pe suprafețe mici în rest, îndeosebi pe parcursul zilei.

25 apr. 2023, 17:34
Prognoza meteo 26 aprilie 2023. Vremea se răcește în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo 26 aprilie 2023, miercuri, în țară

Vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse pe arii relativ extinse în centrul, estul și sudul teritoriului și pe suprafețe mici în rest, îndeosebi pe parcursul zilei. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. În sud aversele vor fi însoțite de descărcări electrice. La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 75…85 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, mai ridicate în sudul Olteniei și al Munteniei spre 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade.

Prognoza meteo 26 aprilie 2023, miercuri, în București

Vremea va deveni răcoroasă. Cerul va avea înnorări și mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade în care vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Citește și Prognoza meteo de 1 Mai. Florinela Georgescu: „Puţin probabil să fie ploi pe Litoral, dar temperaturile vor fi scăzutze”

Prognoza meteo 27 aprilie 2023, joi în țară

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în extremitatea de nord-est a țării și 17 grade în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre -4 grade. Cerul va fi temporar noros ziua și variabil noaptea. Vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local în regiunile sudice, la munte și izolat în centru și est. În zona montană înaltă, la altitudini în general de peste 1600 m, vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări îndeosebi pe parcursul zilei, în est, sud-est și local în centru și sud-vest, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Spre sfârșitul intervalului, în Maramureș, Transilvania și zonele depresionare din rest, se va forma brumă.

Prognoza meteo 27 aprilie 2023, în București

Vremea se va răci. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări pe parcursul zilei când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 5…6 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 3 grade.

Citește și Prognoza meteo de 1 mai. Meteorologii strică cheful de grătare al românilor

Prognoza meteo 28 aprilie 2023, vineri, în țară

Regimul termic se va menține sub cel caracteristic perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade, mai scăzute în zonele depresionare, spre -5 grade în cele din estul Transilvaniei, unde se va forma brumă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi temporar noros. Va ploua slab, în prima parte a intervalului, izolat, în regiunile extracarpatice, apoi local în cele vestice și sud-vestice. Pe suprafețe mici, la munte, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile estice și sud-estice.

Prognoza meteo 28 aprilie 2023, vineri, în București

Cerul va avea înnorări ziua, apoi va deveni variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…7 grade.