Prognoza meteo 26 aprilie. Vremea se menţine rece şi va ploua, inclusiv la Bucureşti

Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în nord-est și sud-est. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1500 m va ninge. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade.

25 apr. 2021, 14:53
Prognoza meteo 26 aprilie. Vremea se menţine rece şi va ploua, inclusiv la Bucureşti

Prognoza meteo 26 aprilie. La noapte în regiunile nordice și nord-estice nebulozitatea va fi în general persistentă, iar temporar se vor semnala precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. În restul țării, cerul va fi variabil și numai cu totul izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 50…60 km/h, iar pe alocuri, la viteze mai mici, și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade. Spre sfârșitul nopții izolat vor fi condiții de ceață, iar, mai ales în depresiuni, de brumă.

În BUCUREȘTI cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

Citeşte şi: Atenţionare de călătorie pentru românii care pleacă Grecia. Se anunţă fenomene extreme

 

Prognoza meteo 26 aprilie, LUNI

În jumătatea de nord a țării vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii aprilie, iar în rest, valorile termice, comparabile cu cele din ziua precedentă, se vor situa în jurul mediilor multianuale. Ziua, cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în nord-est și sud-est. Seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și va ploua pe arii relativ extinse în sud-vest, sud și sud-est, local în centru și doar pe areale mici în celelalte zone. Izolat și trecător se pot semnala descărcări electrice. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1500 m va ninge. Vântul va sufla în general moderat, mai ales în prima parte a intervalului, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăși temporar 60…70 km/h, spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Pe arii restrânse se va produce brumă în nord-vest și în depresiuni, iar cu totul izolat vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

BUCUREȘTI: Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază și noaptea când, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme rece, ninsori şi ploi în următoarea perioadă. Cum va fi de Florii şi Paște

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea fi rece pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a țării și local, mai ales noaptea, în rest. În zonele montane, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Izolat, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, în a doua parte a intervalului, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est, sud-vest și sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 9 grade. Izolat se va forma ceață, iar la sfârşitul nopţii, în Moldova şi în estul Transilvaniei, vor fi condiţii de brumă.

BUCUREȘTI Valorile termice diurne, în scădere faţă de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă în sud şi est, în timp ce în restul țării valorile termice vor crește ușor și se vor apropia de cele specifice datei. Cerul va avea înnorări, îndeosebi ziua, în cea mai mare parte a teritoriului şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile din jumătatea sudică și local în rest. Pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali vor mai fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, dar local şi temporar și în celelalte zone, cu precădere în sud-vest, sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață, iar în depresiunile din estul Transilvaniei de brumă.

BUCUREȘTI: Valorile termice diurne vor fi în continuare cu mult mai scăzute decât cele specifice datei, astfel că temperatura maximă va fi de 11…12 grade. Cerul va avea înnorări și, mai ales pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo JOI

Valorile termice vor fi în creștere în toate zonele țării și se vor situa în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Cerul va avea înnorări, mai accentuate după-amiaza și seara, îndeosebi în regiunile din jumătatea vestică, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse, mai ales la munte. Izolat, cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 24 de grade, mai scăzute pe litoral, spre 13…16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 15 grade în sudul Banatului. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

BUCUREȘTI:  Valorile termice vor fi în creștere și se vor apropia de cele normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade. Cerul va avea înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea vor mai fi condiții de ceață.