Atenţionare de călătorie pentru românii care pleacă Grecia. Se anunţă fenomene extreme

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că autorităţile locale au emis o avertizare de fenomene meteo puternice generate de prezenţa unui front atmosferic rece, cu precipitaţii, vânt puternic şi o concentraţie ridicată de praf saharian.

24 apr. 2021, 15:44
Atenţionare de călătorie pentru românii care pleacă Grecia. Se anunţă fenomene extreme

Atenţionare de călătorie pentru românii care pleacă Grecia. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că autorităţile elene au anunţat fenomene meteorlogice extreme.

În următoarea perioadă se anunţă precipitaţii abundente în vest, centru şi nord cu extindere pe întreg teritoriul naţional în ziua de 24 aprilie 2021. Treptat, fenomenele extreme vor scădea în intensitate în cursul zilei de duminică, 25 aprilie 2021 şi se vor manifesta preponderent în zonele  de est şi de sud, anunţă MAE.

Citeşte şi: Prognoza meteo 25 aprilie. Se spune că aşa cum va fi vremea de Florii va fi şi de Paşte

De asemenea, precipitaţiile abundente vor afecta, începând din data de 24 aprilie 2021, Macedonia de Vest şi Centrală, Tesalia, insulele Sporade, estul regiunii Sterea şi treptat Evia, se vor semnala intensificări puternice ale vântului din direcţiiile est, sud-est în Marea Ionică Centrală şi de Sud, iar de sâmbătă, 24 aprilie 2021 şi, mai ales duminică, 25 aprilie 2021, se va amplifica semnificativ vântul din direcţia nord în Marea Egee;

Meteorologii greci au anunţat că nivelul concentraţiei de praf provenit din zona Sahara va creşte în zonele centrale şi de sud.

Citeşte şi: Veşti bune pentru români înainte de Paşte. Grecia renunță la carantina obligatorie pentru turiştii din UE şi din alte cinci ţări