Prognoza meteo 26 decembrie 2022. Vreme blândă şi în a doua zi de Crăciun. Când vine frigul

Temperaturile vor fi mai mari decât în mod obişnuit în această perioadă, mai ales în jumătatea de sud a țării. Vremea se menţine caldă, deşi a mai rămas mai puţin de o săptămână până la Anul Nou!

25 dec. 2022, 13:55
Prognoza meteo 26 decembrie 2022. Vreme blândă şi în a doua zi de Crăciun. Când vine frigul

Prognoza meteo 26 decembrie 2022. Meteorologii anunţă că vremea va continua şi în a doua zi de Crăciun..

LA NOAPTE Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe în extremitatea de nord, iar trecător la altitudini mari în nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Local va fi ceață cu precădere în regiunile sudice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, se va forma ceață, iar spre dimineață va crește probabilitatea de apariție a nebulozității de nivel jos. Vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de -3…0 grade.

Citeşte şi: Cum va fi vremea în luna ianuarie 2023. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

LUNI În zonele joase din sudul și parțial din estul țării, nebulozitatea și local ceața vor fi persistente, condiții în care -pe timpul zilei- vremea va fi apropiată de normalul perioadei, dar în vestul teritoriului și în zonele montane și submontane din rest, valorile termice se vor situa mult peste cele normale în această perioadă din an. În vest, centru și nord, cerul va fi temporar noros și local va ploua, cu precădere seara și noaptea, la munte, pe creste, trecător vor fi și lapoviță sau ninsoare, iar ceața se va forma izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -1 și 8 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi predominant închisă. Nebulozitatea va persista în mare parte din interval și temporar se va forma ceață, în special dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

MARTI Pe parcursul zilei, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări îndeosebi în vest, centru și nord unde local vor fi mai ales ploi, în timp ce în rest acestea vor fi pe alocuri. La munte, vremea va fi în răcire semnificativă, vor fi precipitații mixte, predominant ninsori la altitudini mari, unde vântul va sufla tare. Vor fi condiții de polei. Noaptea va fi mult mai rece decât precedentele în special în regiunile intracarpatice; cerul va fi parțial noros, iar precipitații se vor mai semnala doar izolat. Intensificări ale vântului vor fi local și temporar în toate zonele țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, iar cele minime între -7 și 4 grade, ușor mai mari în Dobrogea. La începutul zilei, în sud și în sud-est pe arii restrânse se va mai semnala ceață, iar noaptea aceasta se va forma doar pe suprafețe mici. BUCUREȘTI În prima parte a zilei va fi nebulozitate joasă, apoi cerul va deveni temporar noros; trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. La începutul intervalului va fi ceață, iar în a doua parte a nopții probabilitatea de apariție a acesteia va fi ridicată. Regimul termic, mai ales cel diurn, se va situa peste cel specific datei, astfel temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Citeşte şi: Explozia arctică Elliott face ravagii în SUA. Va ajunge ciclonul-bombă şi în România? Elena Mateescu, director ANM: „Se manifestă prin scăderea drastică a temperaturilor la valori de -40, -45 grade C”

MIERCURI Regimul termic, mai ales cel diurn, se va situa peste cel specific sfârșitului lunii decembrie. Cerul va fi temporar noros, iar în zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață sau nori joși. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 și 8 grade, iar cele minime între -9 grade în depresiunile intramontane și 4 grade în zona costieră. BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile de temperatură vor fi în scădere față de intervalul precedent, astfel maxima va fi de 5…6 grade și minima de – 3…-1 grad.

JOI Valorile termice se vor menține peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, nord-vestul și centrul teritoriului, unde în a doua parte a intervalului, local va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între – 5 și 6 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață sau nori joși. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice vor fi în creștere treptată și se vor situa peste cele normale în această perioadă din an. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în jumătatea de nord a teritoriului, iar în zonele joase de relief, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.