Prognoza meteo 26 decembrie. Vremea se răceşte. Ninsori în Moldova şi la munte, ploi în rest

Vremea va fi în general închisă și se va răci față de ziua precedentă în toate regiunile. Temporar se vor semnala precipitații.

25 dec. 2021, 17:50
Prognoza meteo 26 decembrie. Vremea se răceşte. Ninsori în Moldova şi la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 26 decembrie. La noapte, vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații, mai ales sub formă de ploaie, în vestul și centrul țării, iar local în sud și sud-vest, în timp ce, în nord și est vor predomina ninsorile și va continua să se depună strat de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii relativ restrânse 15…20 l/mp în Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei și vestul Transilvaniei. În Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali vor fi ploi, care vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile; cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar trecător și pe arii mult mai mici în restul teritoriului. Izolat se va semnala ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 6 grade.

BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 0…2 grade.

Citeşte şi: Alertă COD PORTOCALIU de ploi şi inundaţii în prima zi de Crăciun. Ninsori şi lapoviţă la munte, polei în sud

Prognoza meteo 26 decembrie /DUMINICA

Vremea va fi în general închisă și se va răci față de ziua precedentă în toate regiunile. Temporar se vor semnala precipitații, iar cantitățile de apă vor mai depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Moldova, în Carpații Orientali și la altitudini mari în restul grupelor montane, în timp ce, în celelalte regiuni, vor fi mai ales ploi și trecător lapoviță. Pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia și în Crișana. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, mai ales în a doua parte a intervalului, pe crestele Carpaților Meridionali și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 11 grade, mai scăzute în nordul și centrul Moldovei, spre -5…-3 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 4 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi predominant închisă și se va răci față de ziua precedentă. Trecător vor fi precipitații sub formă de ploaie și burniță, iar mai ales spre seară și noaptea, probabilitatea de polei va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

Citeşte şi: Capitala, cu avarii la apa caldă și în ziua de Crăciun. Mai multe țevi s-au spart!

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va menține închisă și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În jumătatea de nord a Moldovei și în zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi și trecător lapoviță. Îndeosebi dimineața, pe alocuri, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, iar pe parcursul zilei va prezenta intensificări temporare în sudul teritoriului, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, mai scăzute în Moldova, spre -5…-2 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 6 grade. Local, mai ales spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va menține închisă. Temporar va ploua slab, iar cu precădere în prima parte a zilei vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă în jur de 1 grad. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi în continuare predominant închisă, dar se va încălzi ușor față de intervalul anterior. Temporar se vor semnala precipitații slabe, pe arii restrânse în nordul, centrul și sud-estul țării și doar cu totul izolat în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, iar în Maramureș și pe crestele montane -mixte. Izolat vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, local se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare predominant închisă, dar se va încălzi ușor față de intervalul anterior. Probabilitatea de ploaie slabă va fi mai ridicată doar la începutul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…7 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Cu precădere pe parcursul nopții vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo  MIERCURI

Vremea se va menține predominant închisă, dar cu valori termice peste cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Precipitații predominant sub formă de ploaie vor fi pe arii extinse în regiunile vestice, nordice și centrale și doar pe spații mici în rest. În zona montană, mai ales la altitudini mari, se vor semnala ninsori și lapoviță. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice, în special cele nocturne, se vor situa peste mediile climatologice specifice datei. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.