Prognoza meteo 26 ianuarie. Vreme geroasă cu ploi și ninsori în toată țara. Fulguieli și depuneri de polei și la București

Vremea continuă să se răcească, devenind chiar geroasă. Meteorologii anunță ploi, lapoviță și ninsori în majoritatea regiunilor. În Capitală vor fi fulguieli, apoi ploi și depuneri de polei. Spre sfârșitul săptămânii precipitațiilor vor fi sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, inclusiv la București.

25 ian. 2023, 15:58
Prognoza meteo 26 ianuarie. Vreme geroasă cu ploi și ninsori în toată țara. Fulguieli și depuneri de polei și la București

Prognoza meteo 26 ianuarie. La noapte, cerul va fi variabil în nord-vestul țării și mai mult noros în rest. Trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie și lapoviță în Banat, Crișana și pe litoral și predominant ninsori în Moldova, Oltenia, Muntenia și în partea continentală a Dobrogei. Izolat se va forma polei, iar pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între -8 grade în nord-vest și 4 grade în extremitatea sud-estică.

București. Nebulozitatea joasă va persista și trecător vor fi posibile fulguieli sau burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade.

 

Prognoza meteo 26 ianuarie JOI

În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă și precipitații, ziua slabe și pe arii restrânse, dar moderate (10…15 l/mp) și în extindere treptată seara și noaptea; în Dobrogea și în Bărăgan vor fi mai ales ploi și lapoviță, iar în Oltenia, Moldova și restul Munteniei predominant ninsori. Aria ninsorilor va cuprinde și zona montană, iar în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În vestul, centrul și nord-vestul țării cerul va fi temporar noros, iar mai ales spre sfârșitul intervalului pe arii restrânse vor fi precipitații slabe -ninsoare, lapoviță și ploaie. Se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în Muntenia, Moldova și Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sudice și parțial în centrul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai ridicate pe litoral.

București. Vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații, slabe cantitativ în prima parte a intervalului și moderate spre sfârșitul acestuia. Acestea vor fi sub formă de burniță și fulguială pe parcursul zilei, cu tendință de transformare în lapoviță și ploaie din orele serii și pe parcursul nopții, când vor fi favorizate depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, dar se va intensifica treptat noaptea, cu rafale de 45…50 km/h. Temperatura aerului, fară variații semnificative pe parcursul intervalului, va fi de 1…2 grade, potrivit ANM.

Citește și: Când vin ninsorile la București. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat prognoza pentru următoarele zile

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării, local însemnate cantitativ în jumătatea de sud. În Dobrogea vor fi mai ales ploi, în Muntenia și estul Moldovei ziua se vor semnala precipitații mixte, apoi și ninsori, iar în rest vor predomina ninsorile, mai consistente în estul Carpaților Meridionali, în Carpații de Curbură și zonele deluroase aferente. Vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei și al Transilvaniei, sudul Moldovei, precum și la munte, cu precădere în estul Carpaților Meridionali și în Carpații de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade, cu valori ușor mai ridicate în Dobrogea atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

București. Vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviță și temporar, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopții, ninsoare. Vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45…55 km/h. Temperatura maximă, ușor mai ridicată față de ziua precedentă, va fi de 3…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Citește și: Vortexul polar loveşte România. Vine iarnă autentică şi în Bucureşti, ciclonul polar scade temperaturile şi aduce coduri roşii de viscol

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi închisă în majoritatea regiunilor. În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii relativ extinse, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, precipitații mixte se vor semnala pe arii mai restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice și local în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar cele minime între -6 și 1 grad. Izolat se va forma ceață.

București. Vremea va fi în general închisă și temporar vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la începutul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va menține în general închisă în sudul și parțial în centrul teritoriului, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe mixte. În restul zonelor cerul va fi temporar noros și izolat vor fi posibile precipitații slabe, sub formă de burniță sau fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 5 grade, iar cele minime între -9 și -2 grade.

București. Vremea se va menține în general închisă, iar temporar, la începutul intervalului, vor mai fi fulguieli. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.