Prognoza meteo 26 ianuarie. Vremea se încălzeşte, dar nu scăpăm de ninsori

După gerul siberian, vremea se încălzeşte în toată casa. Vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în Maramureș, Transilvania și la munte, predominant ninsori în Crișana, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei și mixte în Banat și Moldova, favorizând izolat depuneri de polei.

25 ian. 2022, 16:09
Prognoza meteo 26 ianuarie. Vremea se încălzeşte, dar nu scăpăm de ninsori

Prognoza meteo 26 ianuarie. La noapte, cerul va fi variabil în sudul țării și mai mult noros în rest. Temporar va ninge slab în Maramureș, Transilvania și Moldova, precum și în zonele de munte, local în Crișana, pe arii restrânse în Banat și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, spulberând zăpada, dar trecător și la intensități mai mici, pe arii restrânse spre sfârșitul nopții, în nord-est. Temperaturile minime, mult mai ridicate față de noaptea precedentă, se vor situa, în general, între -12 și -2 grade. Pe suprafețe foarte mici vor fi condiții de ceaţă cu depunere de chiciură.

București

Cerul va prezenta înnorări, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -7…-4 grade.

Prognoza meteo 26 ianuarie  – MIERCURI

Vremea se va încălzi față de zilele precedente, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil în Oltenia şi în jumătatea de vest a Munteniei, iar în celelalte regiuni înnorările vor persista. Vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în Maramureș, Transilvania și la munte, predominant ninsori în Crișana, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei și mixte în Banat și Moldova, favorizând izolat depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari, cu precădere în Carpații Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h viscolind ninsoarea, iar pe arii restrânse și la viteze mai mici în nord-estul teritoriului și în extremitatea de sud-vest și sud-est. Temperaturile maxime vor fi de la -5…-3 grade în Maramureș și Transilvania până spre 5…6 grade în Muntenia și în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -9 și -1 grad. Izolat se va semnala ceaţă, potrivit ANM.

București

Vremea se va încălzi ușor față de zilele precedente, astfel că, temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de -6…-3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi: Ger siberian peste România. Cea mai friguroasă dimineaţă din 2022. Temperaturile au scăzut până la MINUS 26 grade în România

Prognoza meteo JOI

Vremea va continua să se încălzească, astfel că, îndeosebi în regiunile sudice valorile termice diurne se vor situa peste mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -8 și 0 grade. În vestul, nordul și centrul țării cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații slabe – mixte în Banat și în Moldova și predominant ninsori în Maramureș, Transilvania, Crișana precum și în zonele de munte. Izolat vor fi condiții de polei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, spulberând zăpada, dar local și la viteze mai mici și în sud-vest, nord-vest și centru. Izolat se va forma ceaţă.

București

Valorile termice vor continua să crească ușor, astfel încât se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va deveni caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime se vor situa între -7 și 1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul și centrul teritoriului unde se vor semnala precipitații mixte ziua și mai ales ninsori noaptea. În zonele montane va ninge. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, viscolind sau spulberând zăpada, iar în prima parte a intervalului local și temporar și în celelalte regiuni. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

București

Vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii ianuarie, cu o temperatură maximă de 7…9 grade și o minimă de -3…-1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, în special în nordul și centrul țării. Ziua cerul va fi variabil, cu unele înnorări și doar pe arii restrânse precipitații slabe, însă din orele serii nebulozitatea și aria precipitațiilor va fi în extindere în vest, centru și nord și pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi mixte la început, apoi vor predomina ninsorile și izolat se va depune polei. La munte va ninge. Vântul va avea intensificări local și temporar în toate regiunile, iar pe crestele montane va sufla tare viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -1 și 6 grade, iar cele minime se vor situa între -9 și 0 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

București

Valorile termice, în scădere ușoară față de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în partea a doua a intervalului, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade.