Prognoza meteo 26 iulie 2022. Disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară pe arii extinse în regiunile vestice, sudice și local în centru și în nord-vest.

25 iul. 2022, 19:27
Prognoza meteo 26 iulie 2022. Disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic

Prognoza meteo 26 iulie 2022. La noapte, cerul va fi variabil în regiunile sudice și estice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 7 grade.

București. Cerul va fi variabil în prima parte a nopții și senin în restul intervalului, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 17…20 de grade.

Climatologul Roxana Bojariu: „Seceta de anul acesta este abia începutul”
Prognoza meteo 26 iulie 2022 – MARTI
Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară pe arii extinse în regiunile vestice, sudice și local în centru și în nord-vest. Disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în Oltenia, Muntenia, în Câmpia de Vest și pe alocuri în Dobrogea continentală. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil şi doar la munte vor fi posibile izolat ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla în general moderat pe litoral şi pe crestele montane. Seara şi noaptea însă, în regiunile vestice, nord-vestice, va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări accentuate, local intensificări ale vântului, posibil vijelii, averse şi descărcări electrice). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, iar minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8…9 grade.

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august. Valul de caldură se intensifică, dar va ploua aproape în fiecare zi
București. Valul de căldură se va intensifica și vremea va fi din nou caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 18 grade.

Prognoza meteo MIERCURI
În sudul şi în sud-estul ţării valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, în timp ce în rest valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă. Pe parcursul zilei, local în nord, în centru, în est și la munte și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Seara și noaptea astfel de manifestări vor fi mai ales în regiunile sudice. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei și 39…40 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

București. Canicula se va intensifica, temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade şi prin urmare disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, iar din orele serii și pe parcursul nopții va crește probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări accentuate, intensificări ale vântului, posibil vijelii, averse şi descărcări electrice).

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară local în vest și pe arii mai restrânse în sud, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și de munte, local în regiunile sudice și pe alocuri în rest, cu o probabilitate mai ridicată în centru. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 şi 22 de grade.

București. Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent, astfel că temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, dar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când vor fi intensificări ale vântului și condiții pentru descărcări electrice şi averse. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va menține călduroasă, local caniculară în vestul și sudul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în orele amiezii ,când local la munte și izolat în rest, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 23 de grade.

București. Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, însă după-amiază vor fi condiții pentru înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.