Prognoza meteo 26 iulie. Temperaturi de 40 de grade în ultima săptămână din lună

Prognoza meteo 26 iulie. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 40 grade în ultima săptămână din luna iulie. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură-umezează va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

25 iul. 2021, 14:39
Prognoza meteo 26 iulie. Temperaturi de 40 de grade în ultima săptămână din lună
Prognoza meteo 26 iulie. Temperaturi de 40 de grade în ultima săptămână din lună

PROGNOZA METEO 26 iulie. LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile vestice și nord-vestice, iar la începutul nopții și în zona de munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat, Crișana și pe crestele Carpaților Meridonali. Temperaturile minime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în Dealurile de Vest. Cu totul izolat, în depresiuni, va fi ceață.

VREMEA ÎN București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

Prognoza meteo 26 iulie. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, unde și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile intracarpatice și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, iar pe parcursul zilei și în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest, precum și în nordul litoralului.

Citeşte şi Temperaturi record în Turcia. S-au înregistrat peste 49 de grade

VREMEA ÎN București va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MARTI. Valul de căldură se va intensifica. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil și pe alocuri, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse, posibil cu caracter torențial, în nord-vestul, nordul, centrul țării și la munte. Izolat vor fi vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

VREMEA ÎN București va deveni caniculară, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unități îndeosebi în sud-vest și sud) și va fi caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime local peste 20 de grade în zonele joase de relief, vor fi cuprinse la scara întregii țări între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Nu scăpăm de fenomene extreme nici în august

Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină, dar numai pe alocuri, cu precădere în zona montană și submontană, averse ce vor avea și caracter torențial.

VREMEA ÎN București va fi caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă spre orele serii vor fi unele înnorări, dar probabilitatea pentru descărcări electrice și averse va fi redusă. Vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO JOI. Valul de căldură va persista în întreaga țară, iar pe arii extinse în vest și sud și local în rest, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, între 30 și 39 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime, în general, între 14 și 24 de grade.

Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, înnorările vor fi temporar accentuate îndeosebi în nord-estul teritoriului și în zona de munte, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

VREMEA ÎN București se va menține caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…23 de grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de VINERI, SAMBATA, DUMINICA

În Țară vremea se va menține caniculară în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Spre sfârșitul intervalului este posibilă o răcorire a vremii începând cu nord-vestul și nordul teritoriului. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană și local în regiunile nordice.

În București vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.


loading...