Prognoza meteo 26 mai 2023. Nebulozitate tot weekendul, se anunţă ploi torenţiale, tunete, fulgere şi grindină

Instabilitatea atmosfericã va fi în diminuare. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi doar pe alocuri averse şi descãrcãri electrice, cu o probabilitate mai mare în centru, sud şi est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri asociate ploilor. Temperaturile minime se vor situa între 6 şi 17 grade. Izolat va fi ceaţã îndeosebi în vest şi centru.

25 mai 2023, 13:35
Prognoza meteo 26 mai 2023. Nebulozitate tot weekendul, se anunţă ploi torenţiale, tunete, fulgere şi grindină

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi în general instabilã. Dupã-amiaza şi seara, în vestul, sudul şi centrul ţãrii şi pe arii restrânse în rest, vor fi intervale cu înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi aspect torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h) şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã local de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp, iar pe alocuri va cãdea grindinã. În restul timpului cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi doar pe areale mici averse. Temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade. Noaptea, pe areale mici, se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi general instabilã. Dupã-amiaza şi seara, probabilitatea va fi ridicatã pentru înnorãri accentuate, averse torenţiale, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul timpului cerul va fi variabil, doar cu unele înnorãri şi trecãtor ploaie. Temperatura maximã va fi de 25…27 de grade şi minima de 13…15 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Gradul de instabilitate atmosfericã se va menţine ridicat în cea mai mare parte a ţãrii şi se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi aspect torenţial şi frecvente descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi posibil grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales ziua în regiunile estice, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor când poate lua şi aspect de vijelie. Temperaturile maxime, în general în jurul celor normale pentru ultima decadã a lunii mai, se vor încadra între 20 şi 28 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 7…9 grade în depresiuni şi 16…17 grade pe litoral. Pe areale mici se va forma ceaţã, anunţă ANM.

Alertă meteo cod galben de furtuni în aproape toată țara. Ploi torențiale și vijelii, inclusiv în București

BUCURESTI
Gradul de instabilitate atmosfericã se va menţine accentuat, cu probabilitate mai ridicatã dupã orele amiezii pentru înnorãri, averse torenţiale, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi în jur de 25 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi în continuare instabilã în vestul, sud-vestul şi parţial în centrul şi extremitatea de sud-est a ţãrii unde, cu precãdere dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi local averse şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud. Vântul va avea intensificãri temporare în regiunile sud-estice, dar se poate intensifica izolat şi pentru scurt timp şi în celelalte zone, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 4 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi probabilitate mai mare pentru averse şi descãrcãri electrice dupã-amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

LUNI

TARA
În vestul şi nord-vestul ţãrii vor mai fi fenomene specifice instabilitãţii atmosferice, ce se vor manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri accentuate şi local averse însoţite de descãrcãri electrice. Izolat vor fi posibile cantitãţi de apã mai însemnate şi grindinã. În restul teritoriului, vremea va deveni în general frumoasã, cu cer variabil, iar nori şi ploi de scurtã duratã vor fi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo. Un nou ciclon loveşte România, furtuni violente, cu pauze de vară, timp de o lună

BUCURESTI
Vremea va deveni frumoasã şi caldã. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Valorile termice se vor situa în general uşor peste cele normale pentru aceastã perioadã. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã va fi mai ridicatã în orele amiezilor, cu precãdere în zonele de munte.
BUCURESTI
Vremea va fi în general frumoasã şi caldã pentru aceastã perioadã. Probabilitatea pentru ploi slabe de scurtã duratã va fi mai ridicatã spre sfârşitul intervalului.