Prognoza meteo. Un nou ciclon loveşte România, furtuni violente, cu pauze de vară, timp de o lună

Scăpăm de ciclon, dar nu şi de vremea la extreme, anunţă Elena Mateescu. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi estimările meteorologice următoarele pentru următoarele 4 săptămâni.

23 mai 2023, 10:45
Prognoza meteo. Un nou ciclon loveşte România, furtuni violente, cu pauze de vară, timp de o lună

Prognoza meteo. În timp ce în unele zone ale ţării temperaturile ajung la 29 de grade, valori de vară, în alte zone sunt anunţate ploi, vijelii şi grindină.

„Este perioada din an când Mediterana începe să fie foarte activă și să declanșeze, iată, astfel de situații, care aduc fenomene de instabilitate atmosferică pentru această dată, pentru Sudul Europei și chiar Sud-Estul Europei, zonă în care ne aflăm și noi. În condițiile în care vorbim și despre temperaturi mai ridicate, căldura vine la pachet cu aceste fenomene.

Temperaturile mai mari, asociate și cu un grad mai mare de umezeală în atmosferă, determină ca pe parcursul după-amiezilor să ne confruntăm cu astfel de fenomene la nivel local care fac obiectul acestor avertizări. Cu siguranță, acestea vor fi de interes pe tot parcursul săptămânii, până la sfârșitul primăverii. În fiecare zi, după-amiaza și la sfârșitul serii vor fi posibile. Am avut și coduri portocalii, 3 la număr, în această după-amiază, în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3

„Încă ne aflăm la începutul acestei perioade. Chiar dacă aversele se aproprie de media climatologică a unei luni mai, cu siguranță nu putem caracteriza aceste situații așa cum a fost episodul de vreme deosebit de severă din Italia și, cu siguranță, vom monitoriza situația astfel încât, în fiecare dimineață, în cadrul consiliului de prognoză, să emitem alertele meteorologice specifice, conform fluxului operațional”, a continuat șefa ANM.

Prognoza meteo. Minivacanţă călduroasă, vreme de tricou de Ziua Copilului şi Rusalii 2023
Prognoza pe 4 săptămâni: Ploi şi temperaturi normale perioadei

Prognoza meteo săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în Dobrogea, în regiunile sud-vestice şi în zona Carpaţilor Occidentali, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice.

Săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Prognoză vară 2023. Elena Mateescu anunţă că urmează cinci ani de foc! Va fi mai cald decât în 2016
Prognoza meteo săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice şi în zonele montane, dar şi local deficitar în cele nordice şi centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.