PROGNOZA METEO 27 APRILIE. Două zile cu vreme rece și ploioasă. Când cresc temperaturile

În următoarele două zile vremea va fi răcoroasă, iar temporar va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a țării. Vremea se va încălzi de joi, când valorile termice vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă.

26 apr. 2021, 19:01
PROGNOZA METEO 27 APRILIE. Două zile cu vreme rece și ploioasă. Când cresc temperaturile

PROGNOZA METEO 27 APRILIE. Înnorările se vor accentua și va ploua temporar în sud-vestul, sudul și estul țării, local în centru și izolat în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1500 m va ninge și vântul va sufla tare, spulberând zăpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 10 grade. Pe arii restrânse, în nord-vest, vor fi condiții de brumă.

În București, cerul va avea înnorări și, trecător, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade.

Marți, vremea fi răcoroasă în toate regiunile, chiar rece pentru această dată în jumătatea de nord-est a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 9 grade în Moldova și 17 grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 8 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a țării și local, mai ales noaptea, în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…80 km/h îndeosebi în Carpații Meridionali, spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului se vor mai înregistra, în cursul nopții, în sudul și, trecător, în centrul țării. Izolat, în nordul extrem, vor fi condiții de brumă.

În București, vremea va deveni răcoroasă. Cerul va avea înnorări și, temporar, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Citește și: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în Săptămâna Mare şi de Paşte

PROGNOZA METEO 27 APRILIE. Miercuri, vremea va fi rece pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 9 grade. Cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. După-amiaza se vor semnala descărcări electrice în regiunile sudice, unde și cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp. La munte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, vor mai fi precipitații mixte. Îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi unele intensificări ale vântului la munte, precum și, local şi temporar, în restul teritoriului, cu precădere în sud-vest, sud şi est. Noaptea, izolat, mai ales în sud și centru, va fi ceață.

În București, vremea va continua să se răcească, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea se va încălzi semnificativ în toată ţara, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii aprilie în majoritatea zonelor. În prima parte a zilei, cerul va fi parţial noros în sudul şi în estul ţării şi variabil în rest; după-amiaza şi noaptea, în regiunile vestice şi nord-vestice şi la munte temporar înnorările vor fi accentuate şi local se vor semnala averse de ploaie, însoţite şi de descărcări electrice. Izolat, vor fi posibile – în intervale scurte de timp – cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi local, de scurtă durată, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade pe litoral şi 23 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade. Cerul va avea înnorări, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Citește și: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme rece, ninsori şi ploi în următoarea perioadă. Cum va fi de Florii şi Paște

PROGNOZA METEO 27 APRILIE. Vineri, vremea va deveni caldă în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 25 de grade. În nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării şi în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va manifesta, după-amiaza şi seara, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; pe arii restrânse ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi ploi pe spaţii mici, cu probabilitate mai mare la începutul zilei în sud-vest. Minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

În București, vremea va continua să se încălzească. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza, când vor fi condiții de aversă slabă și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări în cursul zilei.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de SAMBATA, DUMINICA si LUNI

Vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile, apoi valorile termice vor scădea uşor. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima parte a intervalului în vestul şi nord-vestul ţării, iar în ultima zi în majoritatea zonelor. În București, vremea va deveni deosebit de caldă și va fi predominant frumoasă în prima parte a intervalului, dar în ultima zi se va răcori și va deveni instabilă